ESTA-státusz ellenőrzése
ESTA hírek, információk és segítség.

Az ESTA kérelem benyújtásának módja

Frissítve: jan 21, 2024  | Címkék: ESTA alkalmazási útmutató, ESTA követelmények

Szeretné megtudni, hogyan kell az ESTA-t kérelmezni? Az ESTA kérelmezéséhez a kérelmezőknek gondoskodniuk kell arról, hogy felkészüljenek: szánjanak 15-20 percet az űrlap kitöltésére, gyűjtsék össze a szükséges dokumentumokat, és szánjanak időt a kérdések előzetes elolvasására és megértésére. Az alábbiakban összeállítottunk egy ellenőrző listát arról, hogyan kell az ESTA-t kérelmezni.

Látogasson el a GYIK oldalra, ha többet szeretne megtudni, vagy indítsa el a kérelmét most.

ESTA kérelmezése

Idő

Minden egyes ESTA-kérelem kitöltésére legalább 15-20 percet szánjon. Ha például egy négytagú család számára nyújt be kérelmet, legalább 60 percet szánjon a kérelem kitöltésére és az adatok ellenőrzésére, hogy megbizonyosodjon az adatok pontosságáról.

Stabil internet-hozzáférés

Ennek nyilvánvalónak kellene lennie, mégis gyakran előfordul, hogy a kérelmezők lassú vagy instabil internetkapcsolattal próbálnak kérelmet benyújtani. Javasoljuk, hogy az ESTA-kérelmezőknek stabil ethernet- vagy Wi-Fi-kapcsolat álljon rendelkezésükre a nyomtatvány kitöltéséhez és a kérelem benyújtásához. Gyakran előfordul, hogy az alkalmazás időzítése megszakad, és a felhasználóknak ilyen körülmények között új kérelmet kell indítaniuk.

Útlevelek

Az ESTA kérelmezéséhez egy részt vevő vízummentes ország érvényes elektronikus útlevelére van szükség. Az ESTA igénybevételéhez egy vízummentességet élvező ország állampolgárának kell lennie. Ha Ön több ország állampolgára, akkor valamennyi útlevelének adatait meg kell adnia.

Családi információk

Szülei kereszt- és vezetéknevére vonatkozó információkat kell megadnia. Ha nem rendelkezik ezekkel az információkkal, akkor az "ISMERETLEN" jelzést adhatja meg.

Sürgősségi kapcsolattartási adatok

Szükséged lesz annak a személynek vagy szervezetnek a nevére, telefonszámára és e-mail címére, aki vagy amely az Egyesült Államokon belül vagy kívül a vészhelyzeti kapcsolattartód lesz, és akit baleset esetén értesítünk.

Egyesült Államokbeli kapcsolattartó személy adatai

Szüksége lesz a kapcsolattartó személy vagy szervezet nevére, telefonszámára és címére az Egyesült Államokban. A címadatokat az adatok pontosságának biztosítása érdekében ellenőrzik. Ha azonban nincs amerikai kapcsolattartó személye, akkor a szöveges mezőkre az "UNKNOWN", a számmezőkre pedig a "00000" jelzést írhatja be az űrlapra.

Amerikai címadatok

Meg kell adnia annak a helynek a nevét és elérhetőségét, ahol a látogatása során tartózkodni fog. Ezt a címadatot is ellenőrizzük az adatok pontosságának biztosítása érdekében. Ha azonban még nem rendelkezik ezekkel az információkkal, akkor a szöveges mezőknél "UNKNOWN", a numerikus mezőknél pedig "00000" feliratot adhat meg.

Foglalkoztatási adatok

Szüksége van a munkáltatója nevére, címére és telefonszámára, ha jelenleg dolgozik.

Rendőrségi jelentések és bűnügyi nyilvántartás (nem kötelező)

Ha valaha letartóztatták bűncselekményért, ellenőrizze a rendőrségi nyilvántartását, hogy nem volt-e korábban súlyos bűncselekménye, amely hatással lehet az ESTA-kérelmére.

Fizetési információk

Az ESTA-hoz számos fizetési lehetőség áll rendelkezésre. Az ESTA elfogadja a MasterCard, a VISA, az American Express és a Discover hitel- vagy betéti kártyákat. Más fizetési lehetőségeket, mint például készpénz, banki átutalás, csekk, PayPal vagy egyéb, jelenleg nem fogadunk el.

7 napos fizetési időszak

Az ESTA-kérelmét a benyújtástól számított 7 napon belül kell kifizetnie. Ellenkező esetben a kérelme érvényét veszti, és akkor újra kell kérelmeznie.

Csoportos kérelmek

Egyszerrelegfeljebb 50 kérelmet lehet benyújtani és kifizetni. Az azonos jelentkezési csoportba tartozó egyéneknek nem kötelező együtt utazniuk, ahogyan az elsődleges jelentkezőnek sem.

Az engedélyek visszakeresése a kérelem benyújtása előtt és után

Az ESTA iránti kérelem benyújtását követően ellenőrizheti kérelmét az ESTA státuszának ellenőrzésével és az online státusz megtekintésével. Ha az ESTA-engedélyt jóváhagyták, akkor Ön légi, tengeri vagy szárazföldi úton utazhat az Egyesült Államokba. Ha az ESTA engedélye függőben van, kérjük, hagyjon 72 órát a DHS-nek a kérelem feldolgozására, majd próbálja meg újra ellenőrizni a státuszát. Ha az ESTA-t elutasítják, amerikai vízumot kell kérnie. Ha az ESTA-engedélye lejárt vagy nem található, kérjük, ellenőrizze újra a megadott adatokat, vagy kérvényezzen egy másik ESTA-t.

Végül, ha hibát vétett az ESTA-jával kapcsolatban, a CBP ESTA-segítő csapatával a segélyközponton keresztül léphet kapcsolatba.

How to apply for ESTA
Hogyan kell ESTA-t igényelni