ESTA-státusz ellenőrzése
ESTA hírek, információk és segítség.

Hogyan ellenőrizhetem, hogy az ESTA engedélyem még mindig érvényes-e?

Frissítve: aug 23, 2023  | Címkék: ESTA, ESTA időtartam, ESTA érvényesség

Az Egyesült Államokba való megérkezés előtt ellenőrizze a meglévő ESTA-kérelmek státuszát, hogy megtudja az ESTA-engedélyszámot és a lejárati dátumot. Az ESTA lejárati dátumát, az ESTA érvényességét és az ESTA-számot egyszerűen ellenőrizheti az űrlap kitöltésével, az útlevél adatainak, valamint a kérelmező kereszt- és vezetéknevének megadásával. Az ESTA státuszát, az engedélyezési számot és a lejárati dátumot megkapja, ha a kérelme még érvényes. Az ESTA érvényességének ellenőrzése öt lehetséges státuszt küldött vissza, ezeket az alábbiakban és a videóban ismertetjük.

How can I check if my ESTA is still valid?
Hogyan ellenőrizhetem, hogy az ESTA-engedélyem még érvényes-e?

"Nem található"

Ez az állapot azt jelzi, hogy a rendszerben nincs a megadott adatokhoz kapcsolódó aktív vagy befejezett ESTA-kérelem. A "Nem talált kérelem" rendszerint annak az eredménye, hogy a kérelmező rossz adatokat adott meg az eredeti ESTA-kérelmi nyomtatványon, és így nincs kapcsolat a helyes és a helytelen biometrikus adatok között. A biometrikus adatok között olyan adatok szerepelnek, mint a kérelmező neve, az útlevél országa, az útlevél száma, az útlevél kiállítási és lejárati dátuma. Alternatívaként ez a státusz akkor kerül megadásra, ha az ESTA-kérelmi űrlap ellenőrzésén hibás adatokat adtak meg. Végül a "Nem talált kérelem" státusz akkor jelenik meg, ha nincs jelenlegi vagy korábbi ESTA engedély.

"A kérelem lejárt"

Ha valaki korábban megkapta az "Engedélyezés jóváhagyva" feliratot, de a jóváhagyás óta több mint két év telt el (vagy ha az útlevele lejárt), az ESTA státusza "Lejárt" lesz. Az ebbe a kategóriába tartozó utazóknak újra kell kérelmezniük az ESTA-engedélyt, mielőtt a VWP keretében az Egyesült Államokba utaznának.

Az ESTA-kérelmeket nem lehet megújítani, új kérelmet kell benyújtani a felhasználó aktuális adatai alapján.

"Függőben lévő engedély"

Ez az állapot azt jelzi, hogy az utazó jogosultságáról még nem született azonnali döntés. Ennélfogva a kérelmet nemrégiben nyújtották be, és a CBP további felülvizsgálata alatt áll. Ez nem jelenti azt, hogy az ESTA-kérelme negatív eredményt kap, csupán azt jelzi, hogy további biztonsági ellenőrzésekre van szükség. Körülbelül 72 órát kell várnia arra, hogy végleges döntést kapjon a kérelméről. Kérjük, vegye ezt figyelembe, amikor meglévő utazási terveit fontolóra veszi.

"Engedély jóváhagyva"

Ez azt jelenti, hogy az Ön engedélye érvényes az Egyesült Államokba történő utazásra. Kérjük, vegye figyelembe a lejárati dátumot, valamint az ESTA-kérelem számát, és győződjön meg arról, hogy az ESTA érvényes-e az Egyesült Államokba való indulás előtt. Ne feledje azt sem, hogy ha az ESTA még mindig jóváhagyott, az nem jelenti azt, hogy a Vám- és Határvédelmi Hivatal (CBP) nem vonhatja vissza, ezért az utazóknak ajánlott az indulás napján ellenőrizni az ESTA státuszát. Ez a státusz csak azt jelenti, hogy az utazó engedélyt kapott arra, hogy a vízummentességi program keretében az Egyesült Államokba utazzon. Ez azonban nem garantálja az Egyesült Államokba való beutazást; a beutazhatóság végleges megállapítását az Egyesült Államok vám- és határvédelmi tisztviselői végzik el érkezéskor.

"Nem engedélyezett utazás"

Ez az eredmény akkor következik be, ha az ESTA-kérelmét feldolgozták, és Ön nem utazhat az Egyesült Államokba a Vízummentességi Program keretében. Azonban még mindig jogosult lehet B-2 turista vízum, B-1 üzleti vízum vagy C tranzitvízum kérelmezésére. Az utazóknak azt tanácsoljuk, hogy tájékozódjanak az egyéb vonatkozó amerikai vízumokról.

Felhívjuk figyelmét, hogy ha hibát vétett az ESTA-kérelmében, akkor az ESTA technikai támogató csoportjának kell e-mailt küldenie az itt található utasításokat követve: https://help.cbp.gov/s/article/Article-ContactUs?language=en_US. Az ESTA technikai támogató csoportot a +1 202-344-3710-es telefonszámon is felhívhatja, hogy megtudja, javíthatja-e a nyomtatványon lévő hibát.

Az ESTA-kérelmezőknek ellenőrizniük kell kérelmük státuszát, hogy megnézzék az ESTA lejárati dátumát, és megkapják az ESTA-engedélyszámot, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy még mindig beutazhatnak az Egyesült Államokba anélkül, hogy újabb kérelmet kellene benyújtaniuk, vagy további pénzt kellene fizetniük egy olyan engedélyért, amelyre esetleg nincs szükség.

Ha az ESTA-kérelme ellenőrzésének eredménye "A kérelem lejárt" vagy "Nem találták", akkor új kérelmet indíthat, ha olyan vízummentes ország, például az Egyesült Királyság, Írország, Ausztrália, Új-Zéland vagy más nyugat-európai ország útlevelével rendelkezik, és turisztikai, üzleti, orvosi vagy tranzit céllal szeretne ESTA-t szerezni, kezdje el a kérelmét, egyébként pedig látogasson el a GYIK oldalra, ahol többet megtudhat az ESTA-ról.

ESTA igénylése