ESTA-státusz ellenőrzése
ESTA hírek, információk és segítség.

Nemzetközi érkezések és indulások

Akár üzleti, akár turisztikai céllal lép be az Egyesült Államokba, fontos, hogy tisztában legyen az országba érkező nemzetközi utasokra vonatkozó szabályokkal. Ez az oldal a nemzetközi be- és kiutazásra vonatkozó információkat nyújt az Egyesült Államok több nagy repülőterére történő nemzetközi be- és kiutazásra vonatkozóan. Mindegyik útmutató tartalmaz információkat a belépési követelményekről, a vámokról és más típusú biztonsági ellenőrzésekről, amelyeket a CBP ügynökei az utasokkal szemben alkalmazhatnak.

Akár szabadidős, üzleti, oktatási vagy egészségügyi céllal utazik valaki, az Egyesült Államok olyan élményeket és lehetőségeket kínál, amelyek a világ minden tájáról vonzzák az embereket. Fontos azonban megjegyezni, hogy az Egyesült Államokba más országból történő beutazáshoz érvényes vízummentességre (ESTA) vagy vízumra van szükség, és az utazás céljától függően többféle vízumtípus áll rendelkezésre. A turistavízumtól a munkavállalási vízumig fontos, hogy az utazók tisztában legyenek a lehetőségeikkel, és a megfelelő utazási engedélyt kérelmezzék, hogy zökkenőmentes és legális belépést biztosítsanak az Egyesült Államokba.

A nemzetközi érkezések és indulások fő amerikai repülőterei

 1. John F. Kennedy nemzetközi repülőtér (JFK) - Queens, New York
 2. Los Angeles-i nemzetközi repülőtér (LAX) - Los Angeles, Kalifornia
 3. Miami nemzetközi repülőtér (MIA) - Miami, Florida
 4. San Franciscó-i nemzetközi repülőtér (SFO) - Dél-San Francisco, Kalifornia
 5. Newark Liberty nemzetközi repülőtér (EWR) - Newark, New Jersey
 6. O'Hare nemzetközi repülőtér (ORD) - Chicago, Illinois
 7. Hartsfield-Jackson atlantai nemzetközi repülőtér (ATL) - College Park, Georgia
 8. George Bush interkontinentális repülőtér (IAH) - Houston, Texas
 9. Fort Lauderdale-Hollywoodi nemzetközi repülőtér (FLL) - Fort Lauderdale, Florida
 10. Dallas/Fort Worth nemzetközi repülőtér (DFW) - Irving, Texas
 11. Washington Dulles-i nemzetközi repülőtér (IAD) - Dulles, Virginia állam
 12. General Edward Lawrence Logan nemzetközi repülőtér (BOS) - Boston, Massachusetts
 13. Orlando nemzetközi repülőtér (MCO) - Orlando, Florida
 14. Daniel K. Inouye nemzetközi repülőtér (HNL) - Honolulu, Hawaii
 15. Seattle-Tacoma nemzetközi repülőtér (SEA) - SeaTac, Washington
 16. Detroit Metropolitan Wayne megyei repülőtér (DTW) - Romulus, Michigan
 17. Philadelphia nemzetközi repülőtér (PHL) - Philadelphia, Pennsylvania
 18. Harry Reid nemzetközi repülőtér (LAS) - Paradise, Nevada
 19. Charlotte Douglas nemzetközi repülőtér (CLT) - Charlotte, Észak-Karolina
 20. Minneapolis-Saint Paul nemzetközi repülőtér (MSP) - Minneapolis, Minnesota
 21. Denveri nemzetközi repülőtér (DEN) - Denver, Colorado állam.
 22. Antonio B. Won Pat nemzetközi repülőtér (GUM) - Barrigada, Guam
 23. LaGuardia repülőtér (LGA) - Queens, New York
 24. Phoenix Sky Harbor nemzetközi repülőtér (PHX) - Phoenix, Arizona
 25. Baltimore/Washington nemzetközi repülőtér (BWI) - Linthicum Heights, Maryland

Az Egyesült Államokba külföldi állampolgárként történő belépéshez szükséges dokumentumok

Mielőtt külföldi állampolgárként belépne az Egyesült Államokba, fontos, hogy a vízum- vagy ESTA-kérelem részeként minden szükséges dokumentummal rendelkezzen. A látogatás céljától függően a szükséges dokumentáció változhat. A nemzetközi utazóknak érvényes útlevélre és amerikai vízumra vagy ESTA-ra van szükségük. Ezenkívül az utazóktól olyan igazoló dokumentumok benyújtását is kérhetik, mint a meghívólevél, a pénzügyi támogatás igazolása, a gyámság igazolása és egy kitöltött vámáru-nyilatkozat. Minden utazó helyzete egyedi, és a követelmények a származási országtól, az utazás céljától és a tartózkodás hosszától függően változhatnak. Ha előre gondoskodik arról, hogy minden szükséges dokumentum rendben legyen, az segíthet az Egyesült Államokba való belépés folyamatának zökkenőmentesebbé tételében.

Utazásra való felkészülés és elvárások, beleértve az USA-ba történő légi utasfelvételi eljárásokat.

Az utazásra való felkészülés dönthet az utazásról, és a légitársaságok utasfelvételi eljárásainak megértése a folyamat egyik legfontosabb szempontja. A korai érkezés és a dokumentációs követelmények ismerete révén az utazók zökkenőmentes utazást biztosíthatnak. Lényeges, hogy reális elvárásokat támasszunk, különösen a késésekkel és az utazási korlátozásokkal kapcsolatban.

Vám- és határvédelmi (CBP) ellenőrzések érkezéskor

Ahogy az utazók felkészülnek az Egyesült Államokba való visszatérésre, fontos, hogy megértsék a vám- és határvédelmi (CBP) ellenőrzési folyamatot. A CBP ügynökei fáradhatatlanul dolgoznak az amerikai állampolgárok biztonságának garantálásán azáltal, hogy az érkező utasokat átvizsgálják a potenciális biztonsági veszélyek és a csempészáru szempontjából. Az ellenőrzési folyamat ijesztőnek tűnhet, de szükséges a határaink integritásának fenntartásához. Az utasok felgyorsíthatják az eljárást, ha pontos információkat adnak meg, és követik a CBP ügynökeinek utasításait.

Az amerikai vámterület elhagyása és az érkezés utáni információk

Egy hosszú repülőút után az amerikai vámterületen való navigálás megterhelő lehet. Egy kis felkészüléssel azonban a folyamat meglehetősen egyszerű lehet. A vámterülethez közeledve gondoskodjon arról, hogy útlevele és minden szükséges dokumentum készenlétben legyen. Miután kitöltötte a szükséges nyomtatványokat, és leadta a papírokat a vámtisztviselőnek, a vámterület elhagyására fogják utasítani. Itt találja meg az érkezés utáni információkat a földi közlekedéssel, a poggyászkiadással és a csatlakozó járatokkal kapcsolatban.