ESTA-státusz ellenőrzése
ESTA hírek, információk és segítség.

ESTA brit állampolgárok számára

ESTA brit állampolgárok számára

ESTA jogosultság

Valid A brit állampolgárok ESTA-t igényelhetnek
Valid Nagy-Britannia 1988-ban csatlakozott a vízummentességi programhoz.
Valid Nagy-Britannia aktív tagja a vízummentességi programnak.

Egyéb ESTA-követelmények

Az ESTA90 napnál rövidebb látogatásokra szól.
➤ A szárazföldi, légi vagy tengeri úton érkező utazóknak ESTA-ra van szükségük.
Érvényes elektronikus és géppel olvasható útlevélre van szükség.
Az ESTA turisztikai, üzleti, tranzit, orvosi vagy átutazási célokra szól.
Minden csecsemő, gyermek, tinédzser vagy felnőtt utazónak külön ESTA-kérelemrevan szüksége.


Utolsó frissítés: 2023. február 1.

A brit állampolgárok igényelhetnek ESTA-t?

A brit állampolgárok ESTA (Electronic System for Travel Authorization) vízummentességet igényelhetnek az Egyesült Államokba történő utazáshoz. Az ESTA lehetővé teszi a brit állampolgárok számára, hogy turisztikai, üzleti, tranzit, orvosi és rövid tanulmányi céllal vízum nélkül látogassanak az Egyesült Államokba, látogatásonként legfeljebb 90 napra. Nagy-Britannia 1996-ban csatlakozott a vízummentességi programhoz. A terrorista fenyegetések elhárítására irányuló biztonsági intézkedések azonban szükségessé tették az utazók előzetes ellenőrzését az Egyesült Államokba való érkezésük előtt.

Az ESTA-t 2009-ben hozták létre azzal a céllal, hogy egyszerűsítsék a vízummentességet kérelmezők feldolgozását, és hogy az amerikai vám- és határvédelem, valamint a Belbiztonsági Minisztérium (DHS) számára lehetővé tegyék az utazók előzetes szűrését számos repülési tilalmi, bűnügyi és terroristalistán szereplő adatbázis alapján. Így 2009 óta a brit állampolgároknak jóváhagyott ESTA-kérelmet kell benyújtaniuk az Egyesült Államokba való belépéshez.

Maradhat egy brit állampolgár 90 napnál tovább?

Minden brit állampolgárnak, aki 90 napnál hosszabb időre vagy az ESTA-programban engedélyezettektől eltérő céllal kíván az Egyesült Államokba belépni, más vízumot kell igényelnie. További részletekről az Egyesült Államok Külügyminisztériumának honlapján, az ingyenes"Vízumvarázsló eszköz" használatával tájékozódhat.

Meghosszabbíthatja-e egy brit állampolgár az ESTA-ját 90 napon túl?

Miután a vízummentességi program keretében bejutott az Egyesült Államokba, nem jogosult a tartózkodásának a kezdeti 90 napos időszakon túli meghosszabbítására. Ezért a 90 napos időszakon belül el kell hagynia az Egyesült Államokat. A tartózkodás meghosszabbításával kapcsolatos további információkért látogasson el az Amerikai Állampolgársági és Bevándorlási Hivatal (USCIS) weboldalára.

Megváltoztathatja-e státuszát egy brit állampolgár az Egyesült Államokba való belépést követően?

Miután Ön a Vízummentességi Program keretében belépett az Egyesült Államokba, nem változtathatja meg státuszát az Egyesült Államokban. További információkért kérjük, látogasson el az Amerikai Állampolgársági és Bevándorlási Hivatal (USCIS) weboldalán található Change My Nonimmigrant Status (Nem bevándorló státuszom megváltoztatása ) oldalra.

Mikor kell egy brit állampolgárnak ESTA-t kérelmeznie?

Javasoljuk, hogy a brit állampolgárok az ESTA-kérelmet 72 órával az indulás előtt töltsék ki. A teljes részleteket az ESTA-követelmények vagy az ESTA GYIK oldala tartalmazza. Az ESTA-kérelem benyújtása előtt ajánlatos áttanulmányozni ezeket az oldalakat, hogy elkerüljék a késedelmeket vagy az ESTA elutasításának kockázatát.

Az Egyesült Államok ESTA kérelmezéséhez teljes jogú brit állampolgárság szükséges, így az ettől eltérő jogállású útlevéllel vagy úti okmánnyal rendelkező utazóknak teljes jogú amerikai látogatói vízumot kell igényelniük, nem pedig ESTA-t.

Hogyan lehet ESTA-t igényelni?

 • Töltse ki és töltse ki a kérelmet online - ellenőrizze kétszer is az útlevélszámot és az útlevelet kiállító országot, mivel ezek később nem módosíthatók, és új kérelmezési folyamatot kell kezdeményeznie.
 • Küldje el a kitöltött kérelmet
 • A fizetés előtt feltétlenül ellenőrizze adatait
 • Fizessen
 • Várja meg, hogy e-mailben visszaigazolást kapjon ESTA státuszáról

Az alábbiakban az egyes lépéseket részletezzük, hogy jobban megértse, hogyan kell a kérelmezési folyamatot végigcsinálni:

[1] Töltse ki és töltse ki a kérelmet online.

A következő adatokat kell megadnia:

 • Alapvető személyes adatok
 • Útlevéladatok (az útlevélnek a VWP-ben részt vevő ország által kiállított útlevélnek kell lennie).
 • Munkáltatói adatok
 • Cím és kapcsolattartó személy vagy szervezet az Egyesült Államokon belül.
 • Vészhelyzetben használható kapcsolattartó
 • Hitelkártyaadatok
 • Nyolc vonatkozó biztonsági kérdésre adott válaszok

Ha csoportos kérelmet nyújt be, kérjük, mindenképpen töltsön ki egy kérelmet minden egyes személyre, aki az Egyesült Államokba utazik. Ez vonatkozik a kiskorúakra és a csecsemőkre is. Minden egyes személynek, aki a VWP keretében szeretne az Egyesült Államokba utazni, rendelkeznie kell utazási engedéllyel.

Ellenőrizze itt kétszer is az adatait, különösen az útlevél adatait.

[2] A kérelem benyújtása

Küldje el kérelmét, miután megbizonyosodott arról, hogy válaszai valóban helyesek. Ha gyors javításra van szüksége, a kérelem elküldése ELŐTT az előző gombra kattintva visszatérhet a kérelemhez.

[3] Írja fel a jelentkezési számát, és tárolja el valahol, ahol emlékezni fog rá.

A jelentkezési számod később jól fog jönni, ha ellenőrizni szeretnéd a jelentkezésed státuszát, vagy frissíteni szeretnéd a jelentkezésed adatait. A kérelmének száma mellett meg kell adnia útlevélszámát és születési dátumát is, hogy hozzáférjen ezekhez az információkhoz.

[4] Fizessen

Ismét győződjön meg róla, hogy a fizetés előtt ellenőrizze adatait, mivel vannak bizonyos adatmezők, amelyeket a fizetés benyújtása után már nem tud módosítani. A fizetés teljesítésére a kérelem benyújtását követően legfeljebb 7 nap áll rendelkezésére, függetlenül attól, hogy a kérelem egyéni vagy csoportos kérelemről van-e szó.

A befizetéshez egyszerűen adja meg a szükséges hitelkártyaadatokat. A fizetés a kérelem feldolgozásához szükséges, majd az utazási engedély elfogadását és jóváhagyását követően a jóváhagyáshoz szükséges díj megfizetése.

[5] Hogyan tekintheti meg a kérelem státuszát

Valószínűleg azonnal megkapja a kérelem státuszát; ellenkező esetben körülbelül 72 órát kell várnia, ha nem kapja meg azonnal. A rendszer automatikusan kiadja Önnek azokat az információkat, amelyek segítségével ellenőrizheti a kérelmének státuszát abban az esetben, ha státusza függőben lévő értesítéssel érkezett vissza.

Az alábbi három válasz közül egyet kaphat a jelentkezésére:

 • Engedélyezés jóváhagyva

Ha ezt az üzenetet kapja, az azt jelenti, hogy a VWP keretében jóváhagyott beutazási engedélyével már utazhat az Egyesült Államokba. Felhívjuk figyelmét, hogy ez még mindig nem garantálja az USA-ba való beutazását. A kérelem jóváhagyásáról visszaigazolást és a fizetési bizonylatot kap.

 • Nem engedélyezett utazás

Ön nem kapott engedélyt arra, hogy a VWP keretében az Egyesült Államokba utazzon. A sikertelen utazási engedély azonban nem feltétlenül vonja vissza teljesen az Ön USA-ba történő beutazását. Ha mégis szeretne az Egyesült Államokba utazni, akkor ehhez vízumot kell szereznie. A vízumkérelmekkel kapcsolatos további információkat a www.travel.state.gov platformon talál.

Ha a kérelmét nem fogadják el, és Ön a beutazásra nem engedélyezett státuszt kapja, az egyszerűen azt jelenti, hogy a VWP keretében nem utazhat az Egyesült Államokba, és más utat kell találnia az utazáshoz.

 • Függőben lévő engedély

Ha ezt a státuszt kapja, akár 72 órát is várhat a végleges válaszra. Ne bosszankodjon, mivel ez nem feltétlenül jelent negatív eredményt. Állapotát a korábban tárolt kérelmének száma, útlevélszáma és születési dátuma segítségével ellenőrizheti. Állapotának ellenőrzéséhez kérjük, látogasson el a Jelentkezésének ellenőrzése oldalra.

Mennyi időbe telik az ESTA engedély megszerzése?

A brit állampolgárok számíthatnak arra, hogy ESTA-kérelmüket általában 30 percen belül feldolgozzák és jóváhagyják, és az engedélyt e-mailben, PDF dokumentum formájában küldik el. A repülőtéren nem kell kinyomtatni vagy bemutatni semmilyen dokumentumot, mivel az ESTA-t elektronikusan tárolják az útlevéllel szemben az amerikai bevándorlási rendszerben.

Mi történik, ha elutasítják az ESTA-t?

Abban az esetben, ha egy brit állampolgárt elutasítanak, vagy nem jogosult az ESTA-ra, vagy 90 napnál hosszabb időre vagy az ESTA által engedélyezettektől eltérő utazási céllal kíván az Egyesült Államokba látogatni, akkor a brit útlevéllel rendelkezőnek kell kérelmeznie a megfelelő amerikai vízumot.

A brit állampolgároknak online kell kérelmezniük az ESTA-t. Az ESTA-ra az Egyesült Államokba tartó szárazföldi, légi vagy tengeri hajóra való felszállás előtt van szükség, és azt legalább 72 órával az indulás előtt kell kérelmezni. Az ESTA-kérelemhez érvényes, le nem járt elektronikus útlevelet kell használni. A kérelmezők az ESTA-kérelem benyújtása előtt áttekinthetik a részletes ESTA-követelményeket, valamint további információkért ellátogathatnak az ESTA GYIK oldalára.

A jóváhagyott ESTA-kérelem nem biztosít ugyanolyan szintű jogokat a brit állampolgár számára, mint az amerikai vízummal rendelkezők számára. Az amerikai vízumkérelmezőnek egy átfogóbb, DS-160 nevű kérvényt kell benyújtania, és részt kell vennie egy interjún az amerikai konzulátuson vagy nagykövetségen. Továbbá, a vízum típusától függően a kérelmezőnek további dokumentumokat kell készítenie, amelyekkel igazolni tudja amerikai utazási terveinek és céljainak valódiságát az országba való belépés előtt.

Szükségem lesz-e az utazási engedélyem kinyomtatott változatára, amelyet a repülőtéren fel kell mutatnom?

Nincs szükség az utazási engedély kinyomtatására, mivel a rendszer teljesen elektronikus, és az Ön szárazföldi, tengeri vagy légi fuvarozója képes lesz az ESTA-státuszára vonatkozó információkat a DHS-től beszerezni. Érdemes lehet kinyomtatni a papírt, hogy kéznél legyen a megerősítés, és megőrizze a kérelem számát.

Mennyire privát az ESTA weboldal?

Az ESTA-weboldal betartja az Egyesült Államok adatvédelmi törvényében meghatározott szabályokat. Emellett az Egyesült Államok kormánya hosztolja és működteti, és olyan technológiát vezettek be, amely biztosítja az adatok és más fontos információk biztonságát a weboldalon. A DHS jelenlegi adatvédelmi intézkedéseit itt tekintheti át.

Mivel kell rendelkeznie a számítógépemnek ahhoz, hogy sikeresen benyújthassam a kérelmet az ESTA platformon?

A minimális követelmény egy 128 bites titkosítást támogató internetböngésző. A böngészőnek a legújabb verzióra frissítettnek kell lennie, engedélyezve a JavaScriptet, és be kell állítani a cookie-k elfogadására. Minden főbb böngésző támogatott, azonban ha problémái vannak, mindenképpen ellenőrizze a fenti minimumkövetelményeket. Ha továbbra is problémák merülnek fel, próbáljon meg másik böngészőt használni.

Milyen körülmények között kell újra kérelmeznem az ESTA-t?

Az alábbiakban azokat a lehetséges forgatókönyveket ismertetjük, amelyek miatt új beutazási engedélyt kell kérnie:

 • Névváltozáson megy keresztül
 • Ön új útlevelet kapott, bármilyen okból kifolyólag.
 • Ön nemet vált
 • Megváltozik az Ön állampolgársága szerinti ország
 • Ha megváltoztak a körülményei, és ez közvetlenül befolyásolja a korábbi kérelemben megválaszolt kérdések némelyikének érvényességét.
 • Az Ön jelenlegi utazási engedélye lejárt a kétéves időtartam kitöltése vagy útlevelének lejárta miatt. (Vegye figyelembe, hogy bár minden jóváhagyott kérelemre kétéves időtartam vonatkozik, ha az útlevele ezen a két éven belül lejár, az utazási engedélye is automatikusan lejár.)

Érvényes, jóváhagyott utazási engedéllyel rendelkezem. Ez azonban a tartózkodásom alatt és az Egyesült Államokból való kiutazásom előtt lejár. Kell-e új engedélyt kérnem az Egyesült Államokba való kiutazásom előtt?

Nem szükséges újra kérelmeznie, mivel a jóváhagyott ESTA-ra csak az Egyesült Államokba való megérkezéskor van szükség.

Kettős állampolgár vagyok, és a nem VWP-útlevelem lejárt. Melyik útlevelet használjam?

Az összes útlevelének és állampolgárságának legfrissebb adatait kell megadnia. Az ESTA-kérelemhez azonban azt az útlevelet használhatja, amelyik VWP-jogosultsággal rendelkezik.

Hagyhatok üresen egy kötelező mezőt, és elutasítják a kérelmemet, ha így teszek?

A kérelmezőknek azt tanácsoljuk, hogy az űrlap minden kötelező mezőjét töltsék ki. A pontatlan információk nem feltétlenül eredményezik a kérelem elutasítását, de a döntés meghozataláig további feldolgozási időt eredményezhetnek.

Miért fontosak a munkáltatói adataim?

A munkahelyére vonatkozó információk segítenek annak megállapításában, hogy Ön nem bevándorlóként tervezi az Egyesült Államokba való belépést. Az utazási engedélyhez szükséges státusza továbbra is csak nem bevándorlói státuszban van, és magánszemélyként igazolnia kell, hogy szándékában áll visszatérni a származási országába.

Az ESTA kérelemre vonatkozó tanácsadás
 • A kérelmeket legalább 72 órával az Egyesült Államokba való indulás előtt kell benyújtani.
 • Az elutasított ESTA-kérelmezők továbbra is igényelhetnek B2 turista vízumot vagy B1 üzleti vízumot.
 • A jóváhagyott ESTA bármikor visszavonható, és nem garantálja az Egyesült Államokba való beutazást.

További információ az ESTA-ról

ESTA-előnyök
 • Többszöri beutazásra is felhasználható
 • Online asztali vagy mobil alkalmazás
 • Kétéves érvényesség vagy az útlevél lejáratának dátuma, attól függően, hogy melyik a korábbi.
 • Az ESTA-kérelmekről általában azonnal döntenek.

ESTA igénylése