ESTA-státusz ellenőrzése
ESTA hírek, információk és segítség.

ESTA monacói állampolgárok számára

ESTA monacói állampolgárok számára

ESTA jogosultság

Valid A monacói állampolgárok ESTA-t kérelmezhetnek
Valid Monaco 1991-ben csatlakozott a vízummentességi programhoz
Valid Monaco aktív tagja a vízummentességi programnak.

Egyéb ESTA-követelmények

Az ESTA90 napnál rövidebb látogatásokra szól.
➤ A szárazföldi, légi vagy tengeri úton érkező utazóknak ESTA-ra van szükségük.
Érvényes elektronikus és géppel olvasható útlevélre van szükség.
Az ESTA turisztikai, üzleti, tranzit, orvosi vagy átutazási célokra szól.
Minden csecsemő, gyermek, tinédzser vagy felnőtt utazónak külön ESTA-kérelemrevan szüksége.


A monacói állampolgárok ESTA (Electronic System for Travel Authorization) vízummentességet igényelhetnek az Egyesült Államokba történő utazáshoz. Az ESTA lehetővé teszi a monacói állampolgárok számára, hogy turisztikai, üzleti, tranzit, orvosi és rövid tanulmányi céllal vízum nélkül látogassanak az Egyesült Államokba, látogatásonként legfeljebb 90 napig. Monaco 1991-ben került be a vízummentességi program ba. A terrorista fenyegetések elhárítására irányuló biztonsági intézkedések azonban szükségessé tették az utazók előzetes ellenőrzését az Egyesült Államokba való érkezésük előtt.

Az ESTA-t 2009-ben hozták létre azzal a céllal, hogy egyszerűsítsék a vízummentességet kérelmezők feldolgozását, és hogy az amerikai vám- és határvédelem, valamint a Belbiztonsági Minisztérium (DHS) számára lehetővé tegyék az utazók előzetes szűrését számos repülési tilalmi, bűnügyi és terroristalistán szereplő adatbázis alapján. Így 2009 óta a monacói állampolgároknak az Egyesült Államokba való belépéshez jóváhagyott ESTA-kérelemmel kell rendelkezniük. Abban az esetben azonban, ha egy monacói állampolgárt elutasítanak vagy nem jogosult az ESTA-ra, vagy 90 napnál hosszabb időre vagy az ESTA által engedélyezettektől eltérő utazási céllal kíván az Egyesült Államokba látogatni, akkor a monacói útlevéllel rendelkező személynek kell kérelmeznie a megfelelő amerikai vízumot.

A monacói állampolgároknak online kell kérelmezniük az ESTA-t. Az ESTA-ra az Egyesült Államokba tartó légi vagy tengeri hajóra való felszállás vagy a határon való áthaladás előtt van szükség, és azt legalább 72 órával az indulás előtt kell kérelmezni. Az ESTA-kérelemhez érvényes, le nem járt elektronikus útlevelet kell használni. A kérelmezők az ESTA-kérelem benyújtása előtt áttekinthetik a részletes ESTA-követelményeket, valamint további információkért ellátogathatnak az ESTA GYIK oldalára.

A jóváhagyott ESTA-kérelem nem biztosít a monacói állampolgárok számára ugyanolyan szintű jogokat, mint az amerikai vízummal rendelkezők számára. Az amerikai vízumkérelmezőnek egy átfogóbb, DS-160-asnak nevezett kérelmezési formanyomtatványt kell benyújtania, és részt kell vennie egy interjún az amerikai konzulátuson vagy nagykövetségen. Továbbá, a vízum típusától függően a kérelmezőnek további dokumentumokat kell készítenie, amelyekkel igazolni tudja amerikai utazási terveinek és céljainak valódiságát az országba való belépés előtt.

ESTA kérelmezési tanácsadás
  • A kérelmeket legalább 72 órával az Egyesült Államokba való indulás előtt kell benyújtani.
  • Az elutasított ESTA-kérelmezők továbbra is igényelhetnek B2 turista vízumot vagy B1 üzleti vízumot.
  • A jóváhagyott ESTA bármikor visszavonható, és nem garantálja az Egyesült Államokba való beutazást.

További információ az ESTA-ról

ESTA-előnyök
  • Többszöri beutazásra is felhasználható
  • Online asztali vagy mobil alkalmazás
  • Kétéves érvényesség vagy az útlevél lejáratának dátuma, attól függően, hogy melyik a korábbi.
  • Az ESTA-kérelmekről általában azonnal döntenek.

ESTA igénylése