ESTA-státusz ellenőrzése
ESTA hírek, információk és segítség.

ESTA Követelmények

Annak, aki ESTA engedélyért folyamodik, számos követelménynek kell megfelelnie ahhoz, hogy az utazási engedélyt biztosan meg is kapja. Az ESTA előírásai közül több az 1988-ban bevezetett Visa Waiver Program, vagyis Vízummentességi Program előírásaival megegyező. Ezen az oldalon folyamatosan követjük a Belbiztonsági Miniszérum (Department of Homeland Security - DHS) által előírt szabályozásokban bekövetkezett változásokat.

Útlevére vonatkozó előírások
 • Útlevélnek kibocsátó országa az alábbi országok valamelyike: Andorra, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brunei, Chile, Csehország, Dánia, Dél-Korea, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Japán, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Monaco, Németország, Norvégia, Olaszország, Lengyelország, Portugália, San Marino, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia, Tajvan, Új-Zéland.
 • Az útlevélnek a személyazonosító adatokat tartalmazó oldalán szerepelnie kell egy gép leolvasásra alkalmas résznek.
 • Az útlevélnek az ESTA kérelem benyújtásakor és az USA-ba induláskor egyaránt érvényesnek kell lennie. Amennyiben az USA-beli tartózkodása során lejár az útlevele, nem kell új ESTA engedélyért folyamodnia, viszont az fontos, hogy a tartózkodás összességében ne haladja meg a 90 napos időtartamot. Mialatt az Egyesült Államokban tartózkodik, ESTA engedélyét nem tudja meghosszabbítani. Ha ESTA engedélye lejár, az USA határának átlépését követően, legfeljebb 90 napig tartózkodhat az országban. Akik 90 napot meghaladó időtartamot szeretnének az Egyesült Államokban tölteni, a legközelebbi USA nagykövetségen vagy konzulátuson, az utazási céljának leginkább megfelelő, amerikai vízumért kell folyamodnia.
 • Chippel ellátott, elektronikus útlevéllel kell rendelkezni (a chip az útlevél tulajdonosának biometrikus adatait tartalmazza). 2016. április 1-től, minden, az ESTA program keretében az Egyesült Államokba utazó személynek a lenti képen látható, chippel ellátott e-útlevéllel kell rendelkeznie. MEGJEGYZÉS: amennyiben az amerikai utazása során használni kívánt útlevelében nincs elektronikus chip, az ESTA engedélyt nem fogja megkapni. Amennyiben nem lehet arról meggyőződni, hogy útlevele tartalmazza a chipet, előfordulhat, hogy az USA-ba induló járműre sem szállhat fel.

Az útlevélben található elektronikus chip

Az útlevélben található digitális fénykép - A digitális fénykép nyomtatva, és nem ragasztva, külön rétegben szerepel az útlevélen.

Az útlevélen szereplő gépi leolvasásra alkalmas kód - A gépi leolvasásra alkalmas útlevélben, azon az oldalon, ahol a személyes adatok és fénykép található, két sorban található szöveg, amely betűket, számokat és francia idézőjelet (<<<) tartalmaz.


Utazásra vonatkozó előírások
 • Utazása során, legfeljebb 90 napot tartózkodik az Egyesült Államokban.
 • Turisztikai cél: az USA-ba turisztikai céllal, nyaralás, barátok illetve családtagok látogatása, vagy orvosi ellátás céljából érkezik.
 • Üzleti cél: az USA-ba üzleti partnerivel való tárgyalás, vagy lehetséges ügyfelekkel való megbeszélés céljából érkezik.
 • Hivatalos Események: részvétel tudományos, oktatási, szakmai vagy üzleti kongresszuson illetve konferencián, vagy az Egyesült Államokban tartott rövid időtartamú tanfolyamon. Pénzbeli juttatást nem kaphat ezen eseményeken való részvételért, kivéve a tartózkodás során felmerülő költségek megtérítését.
 • Társasági Események: utazásának célja az Egyesült Állomokba, részvétel szövetségi, társadalmi vagy szolgáltatási szervezetek által szervezett társadalmi eseményeken, illetve részvétel nem hivatásos, vagyis pénzdíjjal és egyéb fizetségnek tekinthető díjjal nem járó zenei, sport és hasonló tevékenységgel járó eseményeken vagy versenyeken.
 • Kikapcsolódás: utazásának célja az Egyesült Állomokba, szabadidős tanfolyamon melynek elvégzése nem járul hozzá semmilyen felsőfokú végzettség megszerzéséhez, például részvétel egy kötőtanfolyamon.
Jelentkezési Előírások
 • ESTA kérelmét online formában kell benyújtania.
 • ESTA kérelmét az előtt kell benyújtania, mielőtt elutazik az USA-ba. A kérelem benyújtását követően, pár percen belül megérkezik a válasz, csupán a kérelmezők elenyésző százalékának kell további adatfeldolgozás miatt várni 72 órát.
Egyéb követelmények
 • Légi illetve Vizi Közlekedés: az Egyesült Államok területére csak abban az esetben léphet, ha légi illetve vízi közlekedésre érvényes, oda-vissza útra szóló jeggyel rendelkezik. Ha elektronikus jeggyel utazik, az országba lépéskor az útvonalterv másolatát kell bemutatni a USA bevándorlási hivatalnokának.
 • Érkezés Szárazföldön: A szárazföldi határon, vagyis Kanada vagy Mexikó felől az USA-ba érkező külföldieknek kitöltött I-94W számú formanyomtatvánnyal kell rendelkezniük. Az I-94W űrlapot, általában az USA-ba érkezéskor, az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Hivatal bocsátja a beutazó rendelkezésére.
 • *Amennyiben átutazik az USA területén, és úticélja Kanada, Mexikó vagy a szomszédos szigetek, a visszafelé úton is beléphet az Egyesült Államok területére, feltéve, ha a Kanadában, Mexikóban vagy a szomszédos szigeteken és az USA-ban eltöltött idő összesen, beleértve az oda- és visszaút során az országban töltött időt is, nem haladja meg a 90 napot.
 • *Amennyiben átutazik az USA területén, és úticélja nem Kanada, Mexikó vagy a szomszédos szigetek, a visszaút során az utazást biztosító járművet kell használnia, viszont a visszaútnak nem muszáj a 90 napos időtartamba beleférnie, mivel a belépéshez mindenképpen új engedélyt kell kérnie.

Vízumkérelmek

Amennyiben Ön a fent leírt követelményeknek nem felel meg, az utazáshoz vízumot kell igényelnie. További információért tekintse meg a https://usa-visas.com honlapot.

Ha 90 napnál hosszabb ideig szeretne az USA-ban tartózkodni, főiskolai vagy egyetemi tanulmányaihoz szeretne kreditpontokat szerezni, munkát szeretne vállalni, külföldi sajtó munkatársaként szeretne dolgozni, beleérve a rádiózást, a filmezést, az újságírást és egyéb médiumokat is, illetve az USA-ban szeretne letelepedni és állandó lakhelyet szerezni, az utazási céljának megfelelő vízumért kell folyamodnia, hiszen a fent leírtak nem tartoznak Vízummentességi Program keretébe.


ESTA Kérelem Elutasítása, Engedély Megtagadása

Ha ESTA kérelmét elutasítottak, de szeretne az USA-ba utazni, vízumot kell igényelnie.


ESTA kérelmezés során elkövetett hibák javítása

Amennyiben ESTA kérelmét hibásan adta be, a hiba kijavítását kérje emailben az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Hivatalától (CBP). További információkat a CBP oldalán talál:

https://help.cbp.gov/s/article/Article-ContactUs?language=en_US


ESTA Engedélyt kizáró okok

Azok a külföldiek, akik csupán kisebb olyan közlekedési kihágásokat követtek el, amelyek során sem letartóztatva, sem elítélve nem voltak, és a vízummentességi program egyéb követelményeinek megfelelnek, az utazáshoz először igényeljenek ESTA engedélyt.

Azoknak a külföldiek, akik szerepelnek a bűnügyi nyilvántartásban, sajnos nem áll módunkban egyéni körülményeikről vagy jogosultságukról véleményt mondani, viszont az utazáshoz szükséges vízum igénylése előtt mindenképpen nyújtsanak be ESTA kérelmet. Amennyiben a Vízummentességi Programban részt vevő országok állampolgáraira az itt felsorolt körülmények közül bármelyik fennáll, nem jogosultak az ESTA engedélyre:

 • korábban voltak letartóztatva,
 • szerepelnek a bűnügyi nyilvántartásban,
 • bizonyos fertőző betegségük van,
 • belepésüket az USA-ba korábban már megtagadták,
 • az USA-ból korábban kiutasították őket,
 • korábban a vízumuk illetve vízummentességi engedélyük által meghatározott időtartamnál hosszabb ideig tartózkodtak az USA-ban,
 • 2011. március 1-ét követően Iránban, Irakban, Líbiában, Észak Kórea, Szomáliában, Szudánban, Szíriában vagy Jemenben utaztak,
 • a Vízummentességi Programban részt vevő ország állampolgársága mellett, iráni, iraki, észak kórea, szudáni vagy szíriai kettős állampolgárok.

Igényeljen ESTA-engedélyt

Az ESTA a 90 napnál kevesebb ideig tartó turisztikai, üzleti és tranzitutazásokhoz szükséges. Amennyiben nem rendelkezik ESTA-engedéllyel, úgy a határátlépését megtagadhatják, és nagy összegű büntetésre bírságolhatják. Ajánlott a minél előbbi jelentkezés.

Igényeljen ESTA-engedélyt