ESTA-státusz ellenőrzése
ESTA hírek, információk és segítség.

Mi az az ESTA?

What is the ESTA visa waiver?

Keresés a GYIK-ben

Vízummentességi program


Mi az a vízummentességi program (VWP)?

A vízummentességi program (VWP ) lehetővé teszi a részt vevő országok állampolgárai számára, hogy üzleti, turisztikai, tranzit- és egészségügyi céllal nem bevándorlóként az Egyesült Államokba utazzanak. A VWP keretében az Egyesült Államokba érkező utazók látogatásonként legfeljebb 90 napig tartózkodhatnak, és nem kell más utazási engedélyt, például amerikai vízumot beszerezniük. A VWP-ben jelenleg 41 országok vesznek részt.

A VWP keretében utazó személyek beleegyeznek abba, hogy lemondanak a felülvizsgálathoz vagy fellebbezéshez való jogukról. Így a jóváhagyott ESTA megszerzése nem garantálja az utazónak az Egyesült Államokba való beutazást.

Vissza az oldal tetejére

Utazási engedély


Mi az ESTA utazási engedély?

Az ESTA az Electronic System for Travel Authorization (elektronikus utazási engedélyezési rendszer) rövidítése. Az ESTA egy online kérelmezési rendszer, amelyet az Egyesült Államok kormánya fejlesztett ki az utazók előzetes ellenőrzésére, mielőtt az Egyesült Államokba tartó repülőgépre vagy hajóra felszállhatnának. 2009. január 12-től kezdve minden olyan személynek, aki a vízummentességi program keretében lép be az Egyesült Államokba, jóváhagyott ESTA-val kell rendelkeznie. Azoknak a külföldi állampolgároknak, akik nem jogosultak az ESTA-ra, vagy akiktől megtagadták az ESTA-t, amerikai vízumot kell kérelmezniük.

Az ESTA-kérelem benyújtásához ezt a weboldalt használhatja. Az űrlap benyújtásához a következő adatokra van szükség:

 • Útlevéladatok
 • Kapcsolattartási adatok, beleértve a lakcímet és a telefonszám(ok)at is.
 • Utazási információk, például az amerikai kapcsolattartási pont és az amerikai szállás címe
 • Munkahelyi információk (ha dolgozik)
 • Hitel- vagy bankkártyaadatok a pályázati díj befizetéséhez

Miután megadta a szükséges információkat, a rendszer feldolgozza az Ön vízummentességi program keretében az Egyesült Államokba történő utazásra vonatkozó kérelmét. A kérelem feldolgozása akár 72 órát is igénybe vehet, azonban a legtöbb kérelmet perceken vagy néhány órán belül jóváhagyják. Ha engedélyét jóváhagyták, Ön felszállhat az Egyesült Államokba tartó légi vagy tengeri szállítóhajóra.

Vissza az oldal tetejére

Ki jogosult a vízummentességi program keretében történő beutazás iránti kérelem benyújtására?

Ön jogosult a Vízummentességi Program (Vízummentességi Program) keretében történő beutazás iránti kérelem benyújtására, ha;

 • Ön legfeljebb 90 napra szándékozik beutazni az Egyesült Államokba üzleti, turisztikai/szórakozási vagy átutazási céllal
 • Ön rendelkezik utazási engedéllyel az elektronikus utazási engedélyezési rendszeren keresztül.
 • Ön a Vízummentességi Programot aláíró légi vagy tengeri fuvarozóval érkezik.
 • rendelkezik visszautazásra vagy továbbutazásra szóló jeggyel
 • Az utazása nem érhet véget a szomszédos területen vagy a szomszédos szigeteken, kivéve, ha az utazó az említett területek valamelyikének lakosa.
 • Ön a vízummentességi programban részt vevő országok egyikének állampolgára vagy állampolgára, és rendelkezik útlevéllel (lásd az alábbi listát).

Vissza az oldal tetejére

Kinek kell ESTA beutazási engedélyt kérelmeznie?

A vízummentességi program keretében az Egyesült Államokba (légi vagy tengeri úton) belépő valamennyi utazónak érvényes ESTA beutazási engedéllyel kell rendelkeznie. Az ESTA célja, hogy az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma lehetővé tegye az összes vízummentességet élvező utazó előzetes ellenőrzését, mielőtt azok elhagyják az adott országot. Az USA-ba tartó utazóknak ajánlott legalább 72 órával az indulás előtt utazási engedélyt igényelniük.

Minden olyan személynek, aki nem rendelkezik vízummal, és a Vízummentességi Program keretében tervez az Egyesült Államokba utazni, rendelkeznie kell egy előre jóváhagyott utazási engedéllyel, ez vonatkozik a csecsemőkre és a gyermekekre is. Az engedélyt az utazás előtt kell beszerezni, és függetlenül attól, hogy az utazás légi vagy tengeri úton történik. Elfogadható, hogy harmadik fél nyújtson be kérelmet az utazó nevében.

Az ESTA teljes körű feltételei a következők:

 • Az ESTA a jóváhagyástól számított 24 hónapig érvényes (vagy az útlevél lejáratáig, ha az útlevél a következő 24 hónapon belül jár le);
 • Az ESTA többszöri beutazásra is felhasználható;
 • Az ESTA csak az Egyesült Államok területére való megérkezéstől számított legfeljebb 90 napos tartózkodásra használható;
 • Az ESTA engedély birtokosa jogosult turisztikai és bizonyos üzleti tevékenységekre, például munkalehetőségek felkutatására, üzleti partnerekkel való konzultációra, tudományos, oktatási, szakmai vagy üzleti kongresszusra vagy konferenciára való utazásra; és
 • Az ESTA-birtokos nem végezhet munkát, tanulmányokat vagy képzést.

Vissza az oldal tetejére

Meddig érvényes az ESTA-engedélyem?

Hacsak nem vonják vissza, az utazási engedélyek az engedélyezés időpontjától számított két évig, vagy az útlevél lejártáig érvényesek, attól függően, hogy melyik következik be előbb. Az ESTA-t azonban a kérelmező is visszavonhatja vagy felülírhatja, ha új ESTA-kérelmet nyújt be. Az utazási engedélye automatikusan megszűnik akkor is, ha az útlevele az utazási engedély kiállításakor meghatározott kétéves időszak vége előtt lejár.

Vissza az oldal tetejére

Garantálja-e az ESTA az Egyesült Államokba való beutazást?

A jóváhagyott utazási engedély csak az Egyesült Államokba való utazást teszi lehetővé, de nem garantálja a beutazást. A beutazásról a vám- és határvédelmi tisztviselő (CBP) dönt, aki az Egyesült Államokba való megérkezéskor átnézi az útlevelét, és kérdéseket tesz fel Önnek a látogatásával kapcsolatban. A tisztviselő ezután megállapítja, hogy a Vízummentességi Program és az amerikai törvények alapján elfogadható-e a beutazása.

Ha az elektronikus utazási engedélyét jóváhagyják, ez a jóváhagyás megállapítja, hogy Ön jogosult az Egyesült Államokba utazni a Vízummentességi Program keretében, de nem garantálja, hogy Ön beutazhat az Egyesült Államokba. Az Egyesült Államokba való megérkezésekor egy vám- és határvédelmi tisztviselő fogja Önt ellenőrizni a belépési kikötőben, aki megállapíthatja, hogy Ön a Vízummentességi Program alapján vagy az Egyesült Államok törvényei alapján bármely okból nem fogadható be.

Vissza az oldal tetejére

Az ESTA olyan, mint egy vízum?

Nem, az ESTA nem vízum. Nem felel meg a jogi vagy szabályozási követelményeknek, hogy az Egyesült Államok vízumának helyettesítésére szolgáljon, amikor az Egyesült Államok joga szerint vízumra van szükség. Azok a személyek, akik érvényes vízummal rendelkeznek, továbbra is beutazhatnak az Egyesült Államokba azzal a vízummal arra a célra, amelyre azt kiadták. Az érvényes amerikai vízummal utazó személyeknek nem kell ESTA-t igényelniük.

Továbbá az ESTA-t nem ismerik el sem a nem bevándorló, sem a bevándorló vízum helyett. Ha Ön érvényes vízummal rendelkezik, akkor azzal a vízummal utazhat az Egyesült Államokba, és nincs szükség további beutazási engedély kérelmezésére.

Vissza az oldal tetejére

A vízummentességi programban részt vevő országok állampolgárainak vagy állampolgárainak szükségük van-e ESTA-ra, ha csak átutaznak az Egyesült Államokon egy másik országba tartó útjuk során?

A vízummentességi programban részt vevő országok jogosult állampolgárainak vagy állampolgárainak az Egyesült Államokon való átutazáshoz vagy ESTA-ra, vagy vízumra van szükségük. Ha az utazó csak átutazást tervez az Egyesült Államokon egy másik országba tartó útja során, az utazási engedély iránti kérelem kitöltésekor az utazónak a kérelem "Cím az Egyesült Államokban tartózkodás ideje alatt" mezőjében azt a lehetőséget kell választania, hogy a látogatás célja "átutazás".

Vissza az oldal tetejére

Mit kell tennie az utazónak, ha az ESTA-val nem engedélyezik az utazását?

Ha az ESTA-kérelmet elutasítják, és az utazó folytatni kívánja az utazást, az utazónak a DS-160-as nyomtatvány kitöltésével nem bevándorló vízumot kell igényelnie, valamint részt kell vennie egy interjún az Egyesült Államok nagykövetségén vagy konzulátusán.

Vissza az oldal tetejére

Kik igényelhetnek beutazást az Egyesült Államokba a vízummentességi program keretében?

Bármely személy, aki a részt vevő országok valamelyikének állampolgára vagy állampolgára, kérelmezheti a beutazást a VWP keretében. Az alábbiakban felsoroljuk a jogosultsági feltételeket:

 • Ön nem bevándorlóként lép be az Egyesült Államokba, legfeljebb 90 napra, üzleti vagy szabadidős céllal.
 • Ön egy részt vevő ország által kiállított érvényes VWP-útlevél tulajdonosa.
 • Ön a visszautazásra vagy továbbutazásra jogosító repülőjegy tulajdonosa.
 • Ön rendelkezik jóváhagyott ESTA-engedéllyel.
 • Tervezi a hazatérést, és utazása nem az Egyesült Államokhoz közeli helyen vagy a szomszédos szigeteken ér véget. Ha azonban az említett területek valamelyikén lakik, akkor megengedett.
 • Ön nem jelent potenciális veszélyt az Egyesült Államok vagy annak bármely állampolgára jólétére, egészségére vagy biztonságára.
 • Az Egyesült Államok vám- és határvédelmi tisztviselőjének az a megtiszteltetés jut, hogy meghozza a végső döntést a beutazásról, és Önnek bizonyítania kell, hogy Ön alkalmas és szabad a VWP keretében történő beutazásra.
 • Ön lemond minden jogáról, hogy felülvizsgálja vagy megfellebbezze a CBP által az Egyesült Államokba való belépéssel kapcsolatban hozott bármely döntést.
 • Érkezéskor megerősítést adhat és újból megerősítheti a jogairól való lemondását. Önnek be kell nyújtania személyes adatait és az Önt személyesen azonosító tárgyakat, például ujjlenyomatokat és képeket.
 • Ön megfelelt a VWP keretében történő korábbi beutazás(ok) valamennyi követelményének.

Vissza az oldal tetejére

Milyen útlevélkövetelményekkel kell rendelkeznie a vízummentességi program keretében történő utazáshoz?

Az útlevélnek tartalmaznia kell egy digitális chipet az útlevél tulajdonosának digitális fényképével. Ez a digitális chip egyedi azonosítókat hordoz az útlevél tulajdonosáról. A személyes adatokat tartalmazó részben egy külön olvasható területnek is jelen kell lennie. Ezt az oldal alján található két sor számokkal és ékzárakkal (<<<) ellátott szöveg azonosítja.

Megjegyzés: ESTA-t csak teljes jogú brit állampolgárok igényelhetnek. Brit állampolgár, brit függő területek állampolgára, tengerentúli brit állampolgár, brit állampolgár (tengerentúli) állampolgár vagy brit védett személy nem utazhat az USA-ba a VWP keretében, és amerikai vízumra van szüksége.

Vissza az oldal tetejére

Mikor kell ESTA helyett vízumot választanom az USA-ba való utazáshoz?

 • Ha az USA-ban való tartózkodása meghaladja a 90 napot, és nem felel meg a VWP szerinti USA-ba történő beutazás feltételeinek, például ha a 90 napos határ alatt marad a szabadidős vagy üzleti célú látogatás.
 • Ha az USA-ba történő utazáshoz használt légi vagy tengeri fuvarozó nem csatlakozik a VWP-hez.
 • Ha határozottan úgy érzi, hogy a bevándorlási és állampolgársági törvény 212(a) §-a alapján nem jogosult a VWP keretében az Egyesült Államokba való belépésre.

Vissza az oldal tetejére

Vannak-e konkrét hátrányai a VWP alkalmazásának?

A VWP igénybevételével a kérelmezők lemondanak a felülvizsgálathoz és a fellebbezéshez való jogukról bármely határozat esetében. A következő feltételeket kell figyelembe venni:

 • Önnek nincs joga fellebbezni a befogadhatóságra vonatkozó döntés ellen, ha az Egyesült Államokba való belépését megtagadják. Ez azt jelenti, hogy beutazhat az Egyesült Államokba, és mégsem engedik be, de nincs joga megtámadni a beutazás elutasítását.
 • Nincs joga felülvizsgálni vagy fellebbezni az Egyesült Államokból való kitoloncolás ellen, ha megszegi a beutazását övező feltételeket. Ez nem vonatkozik azokra, akik a Vízummentességi Program keretében menedékkérőként léptek be az Egyesült Államokba.

Az Ön nem bevándorlói státusza nem változtatható meg, ha a Vízummentességi Program keretében beutazást kapott az Egyesült Államokba.

Vissza az oldal tetejére

Mi történik, ha a CBP tisztviselője nem engedélyezi a beutazásomat az Egyesült Államokba?

Ha megtagadják Öntől az Egyesült Államokba való belépést, vissza kell térnie hazájába vagy egy harmadik országba. Önt ugyanazon a légi fuvarozón keresztül fogják kitoloncolni, amelyen az Egyesült Államokba utazott.

Vissza az oldal tetejére

Az ESTA ugyanaz, mint az elektronikus vízum, figyelembe véve a további kérdéseket?

Nem. Az ESTA egy vízummentesség, és az Egyesült Államok nem kínál "elektronikus vízumot". Az ESTA abban különbözik az amerikai vízumtól, hogy a vízumkövetelmények - például a B1 és B2 vízum esetében - többrétűek, és az amerikai konzulátuson vagy nagykövetségen történő interjút igényelnek. Az ESTA nem igényel annyi információt az utazás előtt, és nem is kell nagykövetségi interjút tartani, míg a vízumkérelemhez konkrét személyes adatokat, valamint a kérelmező utazási terveire vonatkozó információkat és az egyén munkavállalási, bevándorlási és egyéb személyes előéletére vonatkozó átfogóbb információkat kell csatolni. A vízummentességi program résztvevőinek nem kell ezeket a kérdéseket feltenniük, amikor utazási engedélyt kérnek, és nem tervezik, hogy a DS-160-as kérdéseket az ESTA-űrlapra is felvegyék.

Vissza az oldal tetejére

Mikor a legjobb időpont utazási engedélyt kérelmezni?

Az utazási engedély iránti kérelmet hetekkel vagy hónapokkal az utazás időpontja előtt kell benyújtani. A kérelmeket az USA-ba történő utazás előtt bármikor elfogadják, és a jóváhagyás után az engedély 2 évig, vagy az útlevél lejáratának időpontjáig tart, attól függően, hogy melyik következik be előbb.

Vissza az oldal tetejére

A potenciális utazók kérhetnek-e utazási engedélyt, hogy rövid határidővel, előzetes egyeztetett utazási tervek nélkül utazhassanak az Egyesült Államokba?

Igen, az ESTA-kérelem kitöltéséhez nincs szükség előre lefoglalt vagy részletes amerikai utazási tervekre.

Vissza az oldal tetejére

Ha a vízummentességi programban utazó személynek egynél több útlevele van, lehetséges-e, hogy az utazó a kérelem benyújtásakor használt útlevelétől eltérő útlevéllel utazzon az Egyesült Államokba?

Nem. Minden vízummentességi program keretében utazó személynek azzal az útlevéllel kell utaznia, amelyet eredetileg a jóváhagyott engedély megszerzéséhez használt. Fontos megjegyezni, hogy ha az utazónak új útlevélre van szüksége, új utazási engedély iránti kérelmet kell benyújtania az ESTA-hoz, és minden egyes új kérelem után új díjat kell fizetnie. Ezért fontos, hogy útlevele aktuális legyen, és a tervezett tartózkodás idejére szóljon.

Vissza az oldal tetejére

Akkor is ki kell-e töltenem az I-94W nyomtatványt, ha vízummentességi program keretében utazóként az ESTA-n keresztül jóváhagyott beutazási engedélyt kaptam?

Nem, erre már nincs szükség. Az ESTA bevezetésével a folyamatot egyszerűsítették, lehetővé téve a DHS számára, hogy a Vízummentességi Program keretében utazók esetében eltörölje az I-94W nyomtatványok kitöltésének formalitásait. Az immár papírmentes folyamat számos fuvarozó számára lehetővé teszi, hogy a kérelmező ESTA-státuszához közvetlenül kapcsolódó üzeneteket és kérelmeket érvényesítse.

Vissza az oldal tetejére

Szükségem van ESTA-ra, ha szárazföldi úton érkezem az Egyesült Államokba?

Igen, jóváhagyott ESTA-ra van szükség, ha a VWP-útlevéllel rendelkező személy Kanadából vagy Mexikóból a határon keresztül utazik az Egyesült Államokba. Korábban I-94W nyomtatványra volt szükség a szárazföldön belépő VWP-utazók számára, az ESTA-kötelezettség azonban 2022. október 1-jén lépett életbe.

Vissza az oldal tetejére

Miért elengedhetetlen, hogy a vízummentességi program keretében beutazási engedélyt szerezzek be, ha az Egyesült Államokba utazom?

Az ESTA lehetővé teszi a DHS számára, hogy megállapítsa az utazók elfogadhatóságát az USA-ba való beutazáshoz a VWP keretében. A jóváhagyott ESTA nem garantálja az Egyesült Államokba való beutazást, mivel a beutazásról a vám- és határvédelmi tisztviselők döntenek. Jóváhagyott ESTA vagy vízum nélkül az utazó nem léphet be az Egyesült Államokba.

Vissza az oldal tetejére

Nem vagyok jogosult ESTA-ra, további információkat szeretnék a vízumkérelemmel kapcsolatban, hol kaphatok további olvasnivalót?

Az amerikai vízumkategóriákkal és -követelményekkel kapcsolatos információk az alábbi, az amerikai vízumkategóriákról és -típusokról szóló oldalon találhatók.

Vissza az oldal tetejére

Kubába utaztam, törlik az ESTA-mat?

Kubát az Egyesült Államok Külügyminisztériuma 2021. január 12-én a terrorizmus állami támogatójának minősítette. E kijelölés hatása azt jelenti, hogy azon ESTA-kérelmezők ESTA-engedélyét, akik ezen időpont óta Kubában jártak, törlik. További információért kérjük, látogasson el az alábbi linkre az ESTA-ról és a kubai utazásokról.

Vissza az oldal tetejére

Utazási engedély igénylése


Hogyan igényelhetek utazási engedélyt az Egyesült Államokba történő látogatáshoz?

 • Töltse ki és töltse ki a kérelmet online - ellenőrizze kétszer az útlevélszámot és az útlevelet kiállító országot.
 • Erősítse meg az adatokat minden egyes utazó esetében
 • Küldje el a kérelmeket
 • Fizessen
 • A kérelem státuszát e-mailben küldjük el Önnek, amikor a CBP (US Customs and Border Protection - amerikai vám- és határvédelem) döntést hoz.

Az alábbiakban összefoglaljuk az egyes lépéseket, hogy jobban megértse, hogyan kell elvégezni a kérelmezési folyamatot:

Töltse ki és töltse ki a kérelmet online

A következő adatokat kell megadnia:

 • Alapvető személyes adatok
 • Útlevéladatok (az útlevélnek a VWP programban részt vevő országból származó útlevélnek kell lennie).
 • Munkáltatói információk
 • Cím és kapcsolattartó személy vagy szervezet az Egyesült Államokon belül.
 • Vészhelyzetben használható kapcsolattartó
 • Hitelkártyaadatok
 • A kilenc jogosultsági és biztonsági kérdésre adott válaszok.

Ha csoportos kérelmet nyújt be, kérjük, mindenképpen töltsön ki egy kérelmet minden egyes személyre, aki az Egyesült Államokba utazik. Ez vonatkozik a csecsemőkre és a gyermekekre is. Minden egyes személynek, aki a VWP keretében szeretne az Egyesült Államokba utazni, jóváhagyott utazási engedéllyel kell rendelkeznie.

Ellenőrizze kétszer is az adatait, különösen az útlevél adatait.

Küldje el kérelmét

Küldje el kérelmét, miután megbizonyosodott arról, hogy válaszai helyesek. Ha javításra van szüksége, a kérelem elküldése ELŐTT az előző gombra kattintva visszatérhet a kérelemhez.

Jegyezze fel a jelentkezési számát, és tárolja el valahol, ahol emlékezni fog rá.

A jelentkezési száma később jól jöhet, ha ellenőrizni szeretné a jelentkezési státuszát, vagy ha frissíteni szeretné a jelentkezési adatait. A jelentkezési száma mellett az útlevélszámát és születési dátumát is meg kell adnia ahhoz, hogy hozzáférjen ezekhez az információkhoz.

Fizessen

A fizetés előtt mindenképpen ellenőrizze adatait, mivel vannak olyan adatmezők, amelyeket a fizetés benyújtása után már nem tud módosítani. A fizetés teljesítésére a kérelem benyújtását követően legfeljebb 7 nap áll rendelkezésére, függetlenül attól, hogy a kérelem egyéni vagy csoportos kérelemről van szó.

A befizetéshez egyszerűen adja meg a szükséges hitelkártyaadatokat. A fizetés a kérelem feldolgozásához szükséges, majd az utazási engedély elfogadását és jóváhagyását követően minden egyes kérelem feldolgozásához díjfizetésre van szükség.

Hogyan tekintheti meg a kérelem státuszát?

Valószínűleg a kérelem benyújtását követően néhány percen vagy órán belül megkapja a kérelem státuszát; egyébként akár 72 órát is várnia kell a frissítésre. A rendszer automatikusan kiadja Önnek azokat az információkat, amelyek segítségével ellenőrizheti kérelmének státuszát, amennyiben státusza függőben lévő értesítéssel érkezett vissza.

A jelentkezésére az alábbi három válasz valamelyikét kaphatja meg:

 • Engedélyezés jóváhagyva

Ha ezt az üzenetet kapja, az azt jelenti, hogy a VWP keretében jóváhagyott beutazási engedélyével már utazhat az Egyesült Államokba. Visszaigazolást kap a kérelem jóváhagyásáról és a fizetési bizonylatot. Felhívjuk figyelmét, hogy ez még mindig nem garantálja az USA-ba való beutazását.

 • Nem engedélyezett utazás

Ön nem kapott engedélyt arra, hogy a VWP keretében az Egyesült Államokba utazzon. Az elutasított ESTA-kérelem azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem léphet be az USA-ba. Ha mégis szeretne az USA-ba utazni, vízumot kell szereznie. A vízumkategóriákról és azok használatáról további információkat a https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas.html weboldalon talál.

 • Függőben lévő engedély

Ha ezt a státuszt kapja, akár 72 órát is várnia kell a határozatra. Az ESTA-státuszát a korábban tárolt kérelmének száma, útlevélszáma és születési dátuma segítségével ellenőrizheti.

Vissza az oldal tetejére

Miért vannak további információs mezők, és milyen jelentőséggel bírnak?

9/11 számos változást indított el az utazási ágazatban, így a vízummentességi programban is. Azóta a VWP-nek alkalmazkodnia kellett és fokoznia kellett biztonsági intézkedéseit annak érdekében, hogy a biztonsági kockázatokat még az Egyesült Államokba való beutazás előtt hatékonyan ki lehessen szűrni. Az ESTA 2016-ban és 2019-ben is változásokon ment keresztül, hogy javítsa a biztonsági átvilágítási képességeket és felismerje az utazókra leselkedő veszélyeket, mielőtt azok beléphetnének az Egyesült Államokba.

Vissza az oldal tetejére

Mire számíthatok a biztonsági kérdésekkel kapcsolatban?

Itt talál néhány útmutatást a biztonsági kérdésekkel kapcsolatban.

KÉRDÉS

Kérdéseket tesznek fel Önnek a mentális/fizikai egészségi állapotára vonatkozóan, valamint arra vonatkozóan, hogy vannak-e kábítószerrel kapcsolatos problémái, illetve, hogy az alábbi betegségek közül van-e egy vagy több:

 • Aktív tuberkulózis
  • Csanádpajzsmirigy
  • Lepra, fertőző
  • Lymphogranuloma venereum
  • Gonorrhoea
  • Szifilisz, fertőző
  • Granuloma inguinale

LEÍRÁS

Betegségek

A közegészségügyet tömegesen befolyásoló fertőző betegségek közé tartoznak a fent említettek.

Fizikai/mentális rendellenességek

A fizikai vagy mentális rendellenességekre vonatkozó kérdésre "igen" választ kell adnia , ha:

 • Ön jelenleg fizikai/mentális rendellenességben szenved, és a családjában előfordult az adott rendellenesség. Továbbá, ha az Ön rendellenessége a múltban vagy a jövőben veszélyt jelentett vagy jelenthet az Ön személyes vagyonára vagy az Önnel kapcsolatba kerülő személyek biztonságára.
 • Önnek korábban a fenti leírásnak megfelelő mentális rendellenessége volt.

A fizikai vagy mentális rendellenességekre vonatkozó kérdésre nemmel kell válaszolnia, ha:

 • Jelenleg nincs fizikai vagy mentális betegsége.
 • Önnek korábban volt, vagy jelenleg van olyan fizikai vagy mentális betegsége, amely NEM vezetett olyan viselkedéshez, amely az Ön tulajdonát, biztonságát és/vagy az Önt körülvevő személyek biztonságát akadályozza.
 • Jelenleg Ön testi vagy mentális betegségben szenved, és a betegséggel általában együtt járó tulajdonságokat mutat, de ezek a tulajdonságok NEM eredményeztek olyan viselkedést, amely akadályozta az Ön tulajdonát, biztonságát és/vagy az Önt körülvevő személyek biztonságát.
 • Ön a múltban fizikai vagy mentális betegségben szenvedett, és a betegséghez kapcsolódó tulajdonságokat mutatott, és ezek olyan viselkedést eredményeztek, amely akadályozta az Ön vagyonát vagy az Ön és az Önt körülvevő személyek biztonságát.

Kábítószerrel visszaélők és kábítószerfüggők

Előfordulhat, hogy egy személy, akiről kiderül, hogy drogfogyasztó vagy drogfüggő, nem lehet hihető jelölt az Egyesült Államokba való beutazásra.

A téma tisztább megértéséhez tekintse meg az alábbi forrásokat:

 • "A bevándorlási és állampolgársági törvény 212(a)(1)(A) §-a, 8 U.S.C." [Department of Homeland Security - Customs and Border Protection - ESTA] [Belbiztonsági Minisztérium - Vám- és határvédelem - ESTA].
 • § 1182(a)(1)(A), és a Code of Federal Regulations vonatkozó szabályozása.

Vissza az oldal tetejére

KÉRDÉS

Egy kérdést tesznek fel Önnek arra vonatkozóan, hogy letartóztatták-e Önt valaha, vagy elítélték-e olyan bűncselekmény miatt, amely súlyos vagyoni károkat okozott, vagy súlyos kárt okozott egy másik személynek, illetve állami hatóságnak.

LEÍRÁS

Ez általában olyan bűncselekményekre utal, amelyek erkölcsileg elvetemültek, aljasak és romlottak, és ellentétesek minden társadalmilag elfogadott viselkedéssel, erkölccsel és értékrenddel.

Az elkövető életkora és a bűncselekmény elkövetésének időpontja esetleg szerepet játszhat abban, hogy a bűncselekmény a fent említett elemek tekintetében bűncselekménynek minősül-e.

Vissza az oldal tetejére

KÉRDÉS

A kérdés a kábítószer-fogyasztással, -birtoklással és -terjesztéssel kapcsolatos törvénysértésekre vonatkozik.

A témák tisztázása érdekében tekintse meg az alábbi forrásokat:

 • "A bevándorlási és állampolgársági törvény 212(a)(2) §-a, 8 U.S.C." [Department of Homeland Security - Customs and Border Protection - ESTA] [Belbiztonsági Minisztérium - Vám- és határvédelem - ESTA].
  • "§ 1182(a)(2), § 101(a)(43) of the Immigration and Nationality Act, 8 U.S.C." [Department of Homeland Security - Customs and Border Protection - ESTA] [Belbiztonsági Minisztérium - Vám- és határvédelem - ESTA]
  • § 1101(a) (43) és a Code of Federal Regulations vonatkozó rendelkezései.

Vissza az oldal tetejére

Kell-e magammal vinnem az utazási engedélyem kinyomtatott változatát, hogy a repülőtéren fel tudjam mutatni?

Nincs szükség az utazási engedély kinyomtatására, mivel a rendszer teljesen elektronikus, és a légi vagy tengeri fuvarozó képes lesz az ESTA-státuszára vonatkozó információkat a DHS-től beszerezni. Jó ötlet lehet, ha kinyomtatja a jóváhagyott engedély egy példányát, hogy kéznél legyen a megerősítés, és hogy megőrizze a kérelem számát.

Vissza az oldal tetejére

Mennyire privát és biztonságos az ESTA weboldal?

Biztonsági technológiát vezettünk be, hogy biztosítsuk a weboldalon található összes adat és egyéb létfontosságú információ védelmét. A weboldal a főbb hitelintézetek által az ügyfeleik személyes adatainak védelme érdekében megállapított, a Payment Card Industry - Data Security Standard (PCI-DSS) nemzetközi előírásainak teljes körű betartásával működik.

Vissza az oldal tetejére

Mivel kell rendelkeznie a számítógépemnek vagy mobileszközömnek ahhoz, hogy sikeresen benyújthassam az ESTA-kérelmet?

A minimális követelmény egy 128 bites titkosítást támogató internetböngésző. A böngészőnek a legújabb verzióra frissítettnek kell lennie, engedélyezve a JavaScriptet, és be kell állítani a cookie-k elfogadására. Minden főbb böngésző támogatott. Ha továbbra is problémák merülnek fel, próbáljon meg másik böngészőplatformot vagy internetkapcsolatot használni.

Vissza az oldal tetejére

Milyen körülmények között kell újra kérelmeznem az utazási engedélyt az ESTA-n keresztül?

Az alábbiakban azokat a lehetséges forgatókönyveket ismertetjük, amelyek új utazási engedélyt igényelnek:

 • Ön névváltoztatáson megy keresztül.
 • Ön új útlevelet kapott.
 • Ön nemet vált.
 • Megváltozik az Ön állampolgársága szerinti ország.
 • Ha megváltoztak a körülményei, és ez közvetlenül befolyásolja a korábbi kérelemben megválaszolt kérdések némelyikének érvényességét.
 • A jelenlegi utazási engedélye lejárt a kétéves időtartam kitöltése vagy útlevelének lejárta miatt. (Vegye figyelembe, hogy bár minden jóváhagyott kérelemre kétéves időtartam vonatkozik, ha az útlevele ezen a két éven belül lejár, az utazási engedélye is automatikusan lejár.)

Vissza az oldal tetejére

Érvényes, jóváhagyott utazási engedéllyel rendelkezem. Ez azonban a tartózkodásom alatt és az USA elhagyása előtt lejár. Kell-e új ESTA-t kérelmeznem az USA-ba való távozásom előtt?

Erre nincs szükség, mivel csak az érkezéskor és az Egyesült Államokba való belépéskor szükséges érvényes utazási engedély birtokában lenni.

Vissza az oldal tetejére

Kettős állampolgár vagyok, és a nem VWP-útlevelem lejárt. Mi a teendőm?

Adja meg a kiegészítő útlevelének legfrissebb adatait, még akkor is, ha az lejárt. Ha nem rendelkezik a nem-VWP ország útlevelével, akkor hagyja üresen az útlevél mezőt, miután kiválasztotta az országot a legördülő menüből.

Vissza az oldal tetejére

Hagyhatok-e üresen egy kötelező mezőt, és elutasítják-e a kérelmemet, ha így teszek?

Nem, minden kötelező mezőt kötelező kitölteni, és üres mezőkkel nem lehet benyújtani a kérelmet. A hibás információk nem feltétlenül eredményezik a kérelem elutasítását, de az ESTA-kérelmének elbírálása több időt vehet igénybe, mielőtt döntés születik.

Vissza az oldal tetejére

Miért fontosak a munkáltatói adataim?

A munkahelyére vonatkozó információk segítenek annak megállapításában, hogy Ön nem bevándorlóként tervezi az Egyesült Államokba való belépést, és bizonyítékot szolgáltatnak arról, hogy szándékában áll visszatérni a származási országába.

Vissza az oldal tetejére

Utazási engedély frissítése


Hiba vagy adatváltozás esetén mely mezők frissíthetők?

A fizetés és a folyamat véglegesítése előtt az útlevélszám és az útlevelet kiállító ország kivételével minden adatot frissíthet. E két mező módosításához új kérelmet kell indítania, és ki kell fizetnie a kérelemhez kapcsolódó díjakat.

Ha a fizetés már megtörtént, akkor csak a következőket tudja frissíteni:

 • Az Ön e-mail címe
 • Az Egyesült Államokban tartózkodási címe.

Vissza az oldal tetejére

Az útlevéladataim megváltoztak azóta, hogy az ESTA-n keresztül kérelmeztem az utazási engedélyt, mit kell tennem?

Ha az útlevél, amelyre az utazási engedély iránti kérelmét alapozta, bármilyen okból megváltozott, el kell kezdenie az új utazási engedély iránti kérelmezési eljárást. Felhívjuk figyelmét, hogy a kérelmezési díjakat az új kérelemre kell megfizetni.

Számos más adatot is frissíthet a kérelmében anélkül, hogy új engedélyt kérne. Tekintse meg a listát itt.

Vissza az oldal tetejére

Hogyan javíthatom ki az ESTA-kérelemben szereplő hibát?

Minden kérelmezőnek lehetősége van arra, hogy a kérelem benyújtása előtt felülvizsgálja az általa megadott adatokat, és megbizonyosodjon arról, hogy azok 100%-ban helyesek. Arra is megkérik, hogy erősítse meg újra az útlevélszámát. A befizetés előtt még módosíthatja a kérelmét. Ez az útlevélszám és az útlevelet kiállító ország kivételével minden adatra vonatkozik, ezért nagyon fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ezek az adatok helyesek.

Ha a kérelemben hibát vétett az útlevél és az életrajzi adatok tekintetében, akkor új kérelmet kell indítania. Erre az új kérelemre a kérelmezési díjak vonatkoznak.

Az ESTA kérelmében szereplő hibák javításáról további információkat az alábbi linken talál: Hibajavítás az ESTA-űrlapon

Vissza az oldal tetejére

Hibát követtem el az ESTA-kérelmemben az útlevelem kiállítási vagy lejárati dátumával kapcsolatban. Hogyan javíthatom ki?

A módosításokat még elvégezheti, feltéve, hogy a kérelmet még nem dolgozták fel. Ha már befizetett, akkor újra kell kezdenie a kérelmezési folyamatot. Az új kérelem díját be kell fizetnie.

Vissza az oldal tetejére

Frissítenem kell a pályázatomat, de elfelejtettem a pályázati számomat, mit tegyek?

A honlapon a "pályázat lekérdezése " opcióra kattintva módosíthatja a pályázatát. Miután rákattintott erre az opcióra, egy új képernyőre kerül, ahol választhat, hogy egyetlen pályázatot vagy egy csoportot szeretne lekérni.

Egyetlen alkalmazás lekérdezéséhez a következő információkra lesz szüksége:

 • Útlevélszám és születési dátum
 • Keresztnév
 • Családnév
 • Az útlevelet kiállító ország

Ha a felszólítás után megadta az adatokat, a folytatás választásával továbbléphet az igénylés oldalára.

A csoportos kérelem lekérdezéséhez a következő információkra lesz szüksége:

 • A csoportos kapcsolattartó adatai (kérjük, vegye figyelembe, hogy ez annak a személynek az adataira vonatkozik, aki eredetileg benyújtotta a csoportos kérelmet).
 • Csoport azonosító (Ha nem rendelkezik ezzel a számmal, vagy bármilyen módon bizonytalan, akkor válassza a "Nem tudom a csoport azonosítóját" című opciót. A csoportazonosító számot az eredeti jelentkezési e-mail címre küldjük. Vagyis a csoport első létrehozásakor használt e-mail címre).
 • A kapcsolattartó keresztneve
 • A kapcsolattartó családneve
 • A kapcsolattartó születési dátuma
 • A kapcsolattartó e-mail címe

Miután minden adatot megadott, továbbléphet a csoportalkalmazáshoz.

Vissza az oldal tetejére

Az utazási engedélyhez szükséges fizetés


Mennyi az utazási engedélyezés díja?

Mind a kérelem feldolgozásáért, mind a kérelem engedélyezéséért díj fizetendő.

Feldolgozási díj: a kérelem feldolgozásra történő benyújtásakor fizetendő díj. Vegye figyelembe, hogy minden egyes új kérelemért új díjat kell fizetni; azonban egynél több kérelem is kifizethető egyetlen befizetéssel.

Engedélyezési díj: A benyújtott kérelem jóváhagyásakor fizetendő díj. A kérelem jóváhagyása után kap engedélyt az Egyesült Államokba való utazásra, és a hitelkártyás fizetés mellé egy további jóváhagyási díj is hozzáadódik. Vegye figyelembe, hogy ez a díj csak akkor fizetendő, ha a kérelmét jóváhagyják.

Vissza az oldal tetejére

Mi a fizetési folyamat az ESTA kérelem benyújtásához?

Az ESTA-kérelmeket érvényes fizetési mód nélkül nem dolgozzák fel. Minden fizetést az alábbi hitel- vagy bankkártyák valamelyikével kell teljesíteni:

 • Master Card
 • VISA
 • American Express
 • Discover (JCB, Diners Club)

Vissza az oldal tetejére

Fizethetek egyszerre több kérelemre is?

Igen, az ESTA lehetővé teszi, hogy a csoportos kérelmeket egy fizetési móddal és egy tranzakcióval lehessen kifizetni. A csoportos kérelmek olyan kérelmek, amelyeknél két vagy több kérelmező egyszerre nyújtja be a kérelmet. A csoportos jelentkezés azonban nem jelenti azt, hogy a csoporthoz tartozó személyeknek együtt kell utazniuk.

Vissza az oldal tetejére

Legfeljebb hány ESTA-kérelem nyújtható be egyazon fizetés keretében?

Egyetlen kifizetésen belül összesen 50 kérelmet lehet benyújtani.

Vissza az oldal tetejére

Beadhatom a kérelmet most, és később fizethetek?

Igen, mind az egyszeri, mind a csoportos kifizetések esetében most is benyújthatja a kérelmet, és a kifizetést a kérelem rendszerben történő létrehozását követő 7 napon belül teljesítheti. A 7 nap elteltével a kérelemhez való hozzáférése megszűnik, és újra létre kell hoznia a kérelmet vagy a csoportos kérelmeket.

Vissza az oldal tetejére

Biztonságban vannak a hitel- vagy bankkártyaadataim?

Igen. Az ESTA-rendszer nem tárol semmilyen hitel- vagy bankkártyaadatot. Az Ön fizetési adatait a Payment Card Industry - Data Security Standard (PCI-DSS) nemzetközi szabályainak betartásával dolgozzuk fel.

Vissza az oldal tetejére

Többszörös kérelmezési folyamat


Több kérelemcsoportra vonatkozóan szeretnék fizetni. Egyszerre fogok értesítést kapni a státuszról?

Nem, a kérelem benyújtása után minden egyes kérelem státuszát külön-külön határozzák meg, és a 72 órás feldolgozási időablakon belül értesítést kap a státuszukról. Az engedélyezési kifizetés összege akkor kerül kiutalásra, amikor az összes kérelmet feldolgozták, és azok státusza "Jóváhagyva" vagy "Utazás nem engedélyezett".

Vissza az oldal tetejére

Hogyan lehet jelentkezni egy csoportra?

A következő információkra lesz szüksége:

 • Keresztnév (nem becenevek, ennek meg kell egyeznie a személyazonosító okmányaiban szereplővel).
 • Családnév
 • Születési dátum
 • E-mail cím
 • Abban az esetben, ha a kifizetést egy szervezet végzi, a szervezet nevét is fel lehet írni, mint opcionális kiegészítést.

Az első kérelem kitöltése után új kérelmet adhat hozzá, vagy nem fizetett kérelmet adhat hozzá, ha a két lehetőséghez tartozó opcióra kattint.

Vissza az oldal tetejére

ESTA-adatvédelem


Kinek van hozzáférése az ESTA-val megosztott adatokhoz, és hogyan védik azokat?

A kérelmezők által az ESTA-hoz benyújtott adatokhoz csak azok férhetnek hozzá, akiknek az adatokkal foglalkozniuk kell. Minden adatot szigorúan ellenőriznek, és a biztonsági előírások az utazóknak szóló hasonló átvilágítási programokban található ipari szabványokba vannak beavatva.

Vissza az oldal tetejére

Megosztják-e az ESTA-adatokat harmadik felekkel?

Az ESTA-t kérelmező utazók által megadott adatokat nem osztják meg, és azok az adatvédelmi törvényben (Privacy Act System of Records Notice) meghatározott szabályokon belül maradnak, és ezek a szabályok megtalálhatók a DHS weboldalán. Van néhány eset, amikor az adatok az ESTA-kereten kívül is megoszthatók. Ezek az esetek a következők:

 • Az információk megosztása a DHS különböző ágazataival. Ez a megosztás szelektív és elkülönített, így az információ és az információ csak akkor használható fel, ha a felhasználás az ágazat feladatával összefüggésben áll.
 • A Külügyminisztérium konzuli hivatalai. Ez a megosztás az utazási engedély megtagadását követően történik, és kifejezetten arra a célra szolgál, hogy segítse a tisztviselőket a vízummal kapcsolatos döntés meghozatalában a szolgáltatott információk alapján.
 • A vonatkozó információk megosztása elismert és megfelelő szövetségi, állami, helyi, törzsi és külföldi kormányzati szervekkel. Valamint más közös kormányzati intézményekkel.
 • Az információk megosztását a DHS határozhatja meg, ha úgy találja, hogy az információk megosztása közvetlenül hasznos lehet a terrorizmus elleni mozgalmak számára, vagy ha a nemzeti és/vagy nemzetközi biztonsági bűncselekményekkel kapcsolatos információk összeállítására használják.

A légi és tengeri fuvarozók hozzáférhetnek az Ön ESTA-kérelmének státuszához. Az utazási engedélyhez közvetlenül kapcsolódó adatokon kívül azonban nem kapnak más személyes információt.

Vissza az oldal tetejére

Mennyi ideig tárolják az adataimat az ESTA platformon?

Általában az adatok addig maradnak aktívak, amíg az utazási engedélye aktív, ami két évet jelent. Ez rövidebb is lehet, ha az utazási engedélye bármilyen okból a vártnál hamarabb lejár, például ha az útlevele az utazási engedélye hivatalos lejárati ideje előtt lejár, ilyenkor az ESTA automatikusan lejár az útlevelével együtt.

Miután az utazási engedélye lejárt, a DHS további egy évig megőrzi az adatokat.

Ezt követően az Ön adatait további tizenkét évig archiválják.

A következő okokból felhasznált adatokat az adott tevékenység időtartamáig őrizzük meg:

 • A még aktívan használt vagy bűnüldözési tevékenységekkel összekapcsolódó adatok.
 • CPB adatok, amelyek nyomozásokhoz kapcsolódnak és illeszkednek, beleértve az elutasított kérelmeket is.

Vissza az oldal tetejére

Miért archiválják az adataimat, és ki férhet hozzájuk?

Az utazási engedély lejárta után minden adatot archiválnak. Ennek célja, hogy biztosítsa az adatok hozzáférhetőségét, hogy szükség esetén nemzetbiztonsági, nyomozási és egyéb kapcsolódó bűnüldözési célokra vissza lehessen szerezni azokat.

Az archiválás után az adatokhoz korlátozottan lehet hozzáférni, és csak a fent említett célokból hívhatók vissza.

Vissza az oldal tetejére

Nem engedélyezett utazás


Mit tegyek, ha elutasították az ESTA-kérelmemet?

Ha annak ellenére is szeretne utazni, hogy kérelmét elutasították, akkor nem bevándorló vízumot kell kérelmeznie. A https://tra vel.state.gov/content/travel/en/us-visas.html weboldalon további információkat talál arról, hogyan kell a megfelelő vízumot kérelmezni. Szerencsére ebben a helyzetben az ESTA-n keresztüli utazási vízum elutasítása nem vonja automatikusan vissza a vízumkérelemre való jogosultságát. Ha az ESTA-kérelmét nem hagyják jóvá, az ügyet nem lehet bíróság elé vinni az újbóli elbírálás érdekében.

Vissza az oldal tetejére

Lehetséges-e újra ESTA-kérelmet benyújtani, ha már elutasították az ESTA-t?

Ha az Ön kérelmét már elutasították, nagyon valószínűtlen, hogy másodszor is jóváhagyják, ha az Ön körülményei nem változtak az első kérelem benyújtása óta. Azok az utazók, akik nem jogosultak az ESTA-ra, nem jogosultak a vízummentességi program keretében történő utazásra, így nem bevándorló vízumot kell kérelmezniük a legközelebbi amerikai nagykövetségen vagy konzulátuson keresztül.

Fontos megjegyezni, hogy ha az utazási engedélyhez szükséges követelmények teljesítése érdekében más vagy hamis adatokkal újra jelentkezik, az végleg kizárja az utazót a vízummentességi program keretében az Egyesült Államokba való beutazás engedélyezéséből.

Vissza az oldal tetejére

Az utazási engedélyemet elutasították, és szeretném megtudni, hogy miért? Hogyan tehetem ezt meg?

A DHS Travel Redress Inquiry program weboldalán online nyújthat be jogorvoslati kérelmet. Mivel azonban az ESTA-programot úgy alakították ki, hogy csak olyan személyek nem kapnak utazási engedélyt, akik nem jogosultak a VWP keretében utazni, vagy akiknek az USA-ba történő beutazása biztonsági kockázatot jelentene, egyszerűen nincs garancia arra, hogy az Ön kérelme sikeres lesz.

A nagykövetségek és konzulátusok nem adhatnak Önnek semmilyen információt, és nem oldhatják meg az elutasított beutazási engedélyével kapcsolatos kérdéseket.

Vissza az oldal tetejére

Lehetséges-e sürgősségi vízumidőpontot kapni az USA nagykövetségén vagy konzulátusán abban az esetben, ha az utazó utazási engedély iránti kérelmét elutasították, de az utazónak azonnal utaznia kell?

A másnapi időpontok elérhetőségét egyszerűen nem lehet garantálni. Ezért elengedhetetlen, hogy jóval az ESTA-engedélyt időben kérvényezze. A javasolt minimum 72 órával az utazás megkezdése előtt, azonban a biztonság kedvéért a kérelmezőknek hetekkel vagy hónapokkal korábban kell benyújtaniuk a kérelmet. A vízumkérelmezési folyamatról a legközelebbi konzulátuson, vagy a https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas.html weboldalon kaphat bővebb tájékoztatást.

Vissza az oldal tetejére

Mit tegyek, ha a csoportom le van zárva, és nem tudok a csoport azonosítójával hozzáférni a kérelmemhez?

Elnavigálhat a Kérelem visszakeresése oldalra, ahol talál egy gombot egy kérelem visszakeresésére. Ezzel a lehetőséggel bármelyik egyedi alkalmazáshoz hozzáférhet, még akkor is, ha a csoport zárolva van.

Vissza az oldal tetejére

Igényeljen ESTA-engedélyt

Az ESTA a 90 napnál kevesebb ideig tartó turisztikai, üzleti és tranzitutazásokhoz szükséges.. Amennyiben nem rendelkezik ESTA-engedéllyel, úgy a határátlépését megtagadhatják, és nagy összegű büntetésre bírságolhatják. Ajánlott a minél előbbi jelentkezés.

Igényeljen ESTA-engedélyt