ESTA-státusz ellenőrzése
ESTA hírek, információk és segítség.

Hogyan lehet több ESTA igénylést benyújtani

Frissítve: okt 15, 2022  | Címkék: Vízummentességi program, Csoportos ESTA alkalmazások, ESTA

Bevezetés

Az ESTA jelentkezéseket benyújtó utazókat gyakran családtagok, kollégák, barátok vagy más utazók kísérik.

Szerencsére a Vám- és Határvédelem (CBP) lehetővé teszi, hogy több vagy csoportos ESTA-kérelmet nyújthassunk be az időmegtakarítás érdekében.

Hogyan lehet egyszerre több jelentkezést benyújtani?

Több jelentkezés is benyújtható, ha a kezdőlapon a „Csoportos Jelentkezés” lehetőséget választjuk. Alternatív megoldásként kiválasztható az „Alkalmazás” opció, és szükség szerint hozzáadhatók az egyes jelentkezők.

Csoportos jelentkezés létrehozása

Csoportos Jelentkezés létrehozásához a következő információk szükségesek.  Ezen információk a csoport kapcsolattartójának adataira vonatkozóak:

  • Vezetéknév
  • Keresztnév és második keresztnév/középső név
  • Születési dátum
  • Email cím

Csoportos Jelentkezés kezelése

Ahogy megvan a Csoport Kapcsolattartója, az “Új Jelentkezés Hozzáadása” opció segítségével új jelentkező adható a csoporthoz.

Ha több olyan ember hozzáadása szükséges a csoporthoz, akik még nem fizettek az ESTA-ért, a “Kifizetetlen Jelentkezés Hozzáadása” opcióval ez megtehető. Ehhez szükséges a jelentkező útlevélszáma, születési ideje, az ESTA jelentkezésének száma vagy a jelentkező állampolgársága, útlevelének kiállítási és lejárati dátuma.

Befizetés

A csoportos jelentkezés minimum két jelentkező esetén fizethető ki. A jelentkezési díjakat a csoport létrehozásától számított 7 napon belül kell befizetni.  7 nap után az információk érvényüket vesztik és a csoport kapocslattartójának, vagy egy másik személynek, aki a jelentkezéseket kezeli, újra kell nyitnia a csoportot és újból be kell adnia a jelentkezéseket.

Hozzáférés a csoportos jelentkezésekhez

A csoportos jelentkezéseket a csoport azonosítójával, valamint a Csoport Kapcsolattartójának vezetéknevével, utónevével (keresztnevével), második keresztnevével (középső nevével), születési idejével valamint e-mail címével lehet elérni. Miután sikerült hozzáférnie a csoporthoz, megtekintheti a csoportos jelentkezéseket, frissítheti az egyes jelentkezőkre vonatkozó információkat, felveheti vagy eltávolíthatja a jelentkezőket a csoportból, fizethet a csoport összes jelentkezője nevében, valamint ellenőrizheti az egyes kérelmek egyedi státusát. A kifizetés benyújtása után a kérelmező adatait már nem lehet szerkeszteni, kivéve a kérelmező elérhetőségi e-mail címét és az amerikai szállás címét.

Státuszellenőrzés

A csoporton belüli összes utazó státusza megjelenik a Csoport Kapcsolattartójának kezelőpultján. Az ESTA feldolgozásának 72 órás időszakán belül az egyes csoporttagoknak különböző státusza lehet. Egyes jelentkezések gyorsabban feldolgozásra kerülnek, mint mások. A CBP felhívja a figyelmet arra, hogy akár 72 órára is szükség lehet egy jelentkezés feldolgozásához. A „Függőben lévő” vagy „Az Utazás Nem Engedélyezett” jelentkezések nem befolyásolják a csoport többi tagjára vonatkozó ESTA-döntéseket.

Hány jelentkezést nyújthatok be egyszeri fizetéssel?

Maximum 50 jelentkezés nyújtható be.

A befizetés után felvehetek további jelentkezőket?

Nem, miután a csoport összes jelentkezésének befizetése megtörtént, nem engedélyezhető további jelentkezések hozzáadása. Ugyanakkor létrehozhat egy másik csoportot további kérelmekhez, vagy a csoportba tartozó utazók számára külön-külön kérelmeket is benyújthat. További kérelmek benyújtása az eredeti csoporton kívül nem érinti a CBP döntését az ESTA jóváhagyásáról vagy elutasításáról ezen utazók számára.

Mik az előnyei a csoportos és többes jelentkezésnek?

Ebben az esetben a csoport koordinátorának csak egyszeri befizetést kell intéznie, nem kell egyenként fizetni a jelentkezésekért.

A csoport tagjainak együtt kell utazniuk?

Nem, ha egy utazó rendelkezik jóváhagyott ESTA-val, egyedül is utazhat az USA-ba akár légi vagy tengeri úton.

Mi történik abban az esetben, ha valaki szárazföldön lép be az USA területére?

Azoknak az utazóknak, akik a kanadai vagy mexikói határon, szárazföldön lépnek át az Amerikai Egyesült Államokbaa, nem kell ESTA-t igényelniük. Nekik az amerikai határon egy I-94 /I-94W megnevezésű nyomtatványt kell benyújtaniuk.

Összegzés

Több személyre vonatkozó ESTA kérelem a következő módokon nyújtható be: a jelentkezőket egyenként hozzáadva, vagy Csoportos Jelentkezés létrehozásával. A jelentkezések mindkét eseteben egy befizetéssel kezelhetők és beküldhetők.

Ha rendelkezik vízummentességgel rendelkező ország útlevélével, és turisztikai, üzleti, orvosi vagy tranzit célokra szeretne ESTA-t igényelni, kezdje meg a kérelmezési folyamatot, ellenkező esetben, az ESTA-ról szóló további információkért látogasson el a GYIK bejegyzésekhez.

Igényeljen ESTA engedélyt